Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

Σαπέν: Αναγκαία μια συνολική συμφωνία για το χρέος με το ΔΝΤ

Σαπέν: Αναγκαία μια συνολική συμφωνία για το χρέος με το ΔΝΤ
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Την άποψη ότι είναι αναγκαία μια συμφωνία με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο περιθώριο του Ecofin στη Βαλέτα της Μάλτας.

«Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, οι αγορές δεν θα ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα και δε θα είναι δυνατή η επιστροφή της χώρας στις αγορές», δήλωσε ο Μ. Σαπέν, προσθέτοντας ότι πρέπει να επιτευχθεί μια «συνολική συμφωνία» με το ΔΝΤ για το θέμα του χρέους και «να προετοιμάσουμε την Ελλάδα για την επιστροφή στις αγορές στα μέσα του 2018». Ο ίδιος χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» την καταρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στο χθεσινό Eurogroup.

Τέλος, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει το 2018 και τα επόμενα χρόνια τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αλλά ξεκαθάρισε ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν τα περιοριστικά μέτρα το 2019 και το 2020. Τόνισε ωστόσο ότι εφόσον η Ελλάδα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, θα έχει τη δυνατότητα να λάβει παράλληλα με τα περιοριστικά μέτρα και «στοχευμένα κοινωνικά μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος