Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Δεν γίνεται να διογκωθεί το πλεόνασμα μέσω "στάσης πληρωμών" και "απλήρωτων λογαριασμών"

ΥΠΟΙΚ: Δεν γίνεται να διογκωθεί το πλεόνασμα μέσω "στάσης πληρωμών" και "απλήρωτων λογαριασμών"
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Στα δημοσιεύματα περί στάσης πληρωμών και διόγκωσης του πλεονάσματος απαντά με ανακοίνωσή του το υπ. Οικονομικών.

Αποδίδοντάς τα στην εμμονή της αντιπολίτευσης, το υπ. Οικονομικών επιχειρεί να διαλευκάνει για πολλοστή φορά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όλα όσα ανακριβή ακούστηκαν και γράφτηκαν για το πλεόνασμα της ΕΛΣΤΑΤ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

Έκπληξη προκαλεί η εμμονή της αντιπολίτευσης και μερίδας του Τύπου με τη λεγόμενη "στάση πληρωμών" που δήθεν εξηγεί το υψηλό πλεόνασμα του 2016.

Εξηγείται - για πολλοστή φορά - ότι σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Eurostat, οι μεταβολές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του δημοσιονομικού αποτελέσματος, αφού εφαρμόζεται η δεδουλευμένη βάση.

Συνεπώς, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διογκώσει το πλεόνασμα μέσω "στάσης πληρωμών" και "απλήρωτων λογαριασμών".

Συνιστάται, ως εκ τούτου, στους διάφορους "ειδήμονες" να ενημερώνονται πρώτα για τους στοιχειώδεις λογιστικούς κανόνες πριν να σπεύσουν σε αναπαραγωγή τέτοιου είδους ανακριβειών.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος