Ανοιχτή επιστολή Αργ. Σαλπέα: Και το Δημοπρατήριο στην Πάτρα;

Προς Περιφερειακούς συμβούλους και λοιπούς Άρχοντες του Νομού (Δημάρχους, Βουλευτές, Επιμελητήριο, Συνεταιρισμοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.λ.π.)

Στις 28/8 το Περιφερειακό Συμβούλιο στην ΠΑΤΡΑ, αποφάσισε την ίδρυση Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων και προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας. Σύμφωνα με την πληροφόρηση μου ο χώρος εγκατάστασης του θα είναι στην περιαστική περιοχή της Πάτρας. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων αποφάσεων  εις βάρος της Ηλείας, όπως Αναπτυξιακή εταιρία ,Επιχειρηματικά Πάρκα , Α.Π.Ε , Αεροδρόμιο, Ολυμπία, λιμάνια, αγροτικός εξηλεκτρισμός κα)

Η απόφαση αυτή δείχνει αφενός μεν την στενομυαλιά και το αναπτυξιακό αδιέξοδο των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου νομίζουν ότι όλα πρέπει να γίνονται στην Πάτρα, αφετέρου το «άβουλοι και άμοιροι αντάμα» των τοπικών παραγόντων (Περιφερειακών Συμβούλων, Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων) οι οποίοι ανέχονται το μόνιμο θάψιμο της ΗΛΕΙΑΣ άνευ ουδεμίας αντίδρασης.

Το Δημοπρατήριο επιβάλλεται να γίνει στον ΒΩΛΑΚΑ για τους εξής επιστημονικούς λόγους  και αναπτυξιακούς λόγους:

Α) Τα δημοπρατήρια δεν είναι Λαχαναγορές, είναι χώροι «πλειστηριασμού» αγροτικών προϊόντων με οργάνωση ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου.
 Άρα δεν χρειάζεται να γίνει δίπλα σε πόλη, αλλά δίπλα στην παραγωγή.

Β) Τα Δημοπρατήρια αφορούν κυρίως οπωροκηπευτικά προϊόντα και όχι προϊόντα μακράς χρήσης ή μεγάλου όγκου (πχ λάδι, καρπούζι, ή πατάτες). Ο κύριος όγκος των οπωροκηπευτικών στην Ν. Ελλάδα παράγεται από τον Πύργο μέχρι την Κυπαρισσία όπου είναι και τα πολλά θερμοκήπια.
Άρα τι λέμε στον αγρότη του Γιαννιτσοχωρίου; Τράβα την ντομάτα και το μαρούλι στην ΠΑΤΡΑ;

Γ) Τα οπωροκηπευτικά ,εάν θέλουν να έχουν μέλλον, πρέπει να καλλιεργηθούν με νέες ποιοτικές  και τεχνικές  προδιαγραφές ώστε να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό. Εάν συμβεί το πρώτο, το δεύτερο μπορεί να συμβεί μέσω του εκσυγχρονισμού του αεροδρομίου του Βώλακα, ώστε η ντομάτα της Ζαχάρως να φτάνει το βράδυ στο Μόναχο ή όπου αλλού χρειάζεται, όπως γίνεται με τα οπωροκηπευτικά της Ιεράπετρας ή της Αλμέιρα της Ισπανίας.

Προς τι λοιπόν η απόφαση για ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ στην ΠΑΤΡΑ;

Οι ψίθυροι που ακούγονται για έλλειψη δρόμων  και άλλα αχαρακτήριστα επιχειρήματα δήθεν δυσκολιών,  όχι μόνο δεν ευσταθούν, αλλά δείχνουν το προειλημμένο της  απόφασης και την προχειρότητα του σκεπτικού.

Ένα μόνο θα γράψω και το ξέρουν καλά όσοι πέρασαν από το πρώτο έτος Οικονομικού Πανεπιστημίου. Όπου αυξάνεις την παραγωγικότητα ,αυξάνεις και την ωφελιμότητα των υποδομών, άρα και την υλοποίηση τους. Ένα τέτοιο έργο στον Βώλακα θα αυξήσει τον δείκτη  ωφελιμότητας της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ άρα και τις  πιθανότητες υλοποίησης της.

Εάν τολμούν ας κάνουν δημόσια συζήτηση για το θέμα στο ΠΥΡΓΟ. Καλά όμως οι Πατρινοί τα θέλουν όλα στην ΠΑΤΡΑ, εμείς τι κάνουμε;

Οι Περιφερειακοί μας Σύμβουλοι γιατί το έριξαν στην «σιγή ιχθύος»; (εκτός της Νίκης)

Ο Δήμαρχος Πύργου με μελέτη στα χέρια του πληρωμένη με δεκάδες χιλιάδες ευρώ για το Δημοπρατήριο στο Βώλακα τι έχει να πει;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) που τους εξέλεξε η κοινωνία για να κρίνουν και να αποφασίζουν τι έχουν να πουν;

Τέλος οι πολίτες του Νομού και ιδιαίτερα του ΠΥΡΓΟΥ θα μείνουμε πάλι «άβουλοι και σιωπηλοί» ή θα τους ζητήσουμε άμεσα την παραίτησή τους;

Μήπως κάποια πρόσωπα πρέπει να γίνουν "non grata" πλέον για τον Νομό ?

ΑΡΓΥΡΗΣ  ΣΑΛΠΕΑΣ

Υ.Γ Το κείμενο αυτό κυκλοφορεί και στο ιντερνέτ ,μαζεύοντας υπογραφές που διεκδικούν το αυτονόητο. Η αλλάζουν η σπίτι τους. Όποιος συμφωνεί καλό είναι να το προσυπογράψει στέλνοντας εμαιλ.

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΡΓΥΡΗΣ  ΣΑΛΠΕΑΣ

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη