Για τις κινητοποιήσεις στο Φραγκαπήδημα

Τοποθέτηση του Δημήτρη Πέππα - μέλους του συντονιστικού της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

“Αξιοσημείωτο είναι ότι οι κάτοικοι ζήτησαν και έγινε αποδεκτό να μην τοποθετηθούν εκπρόσωποι κομμάτων, με την αιτιολογία ότι δεν επιθυμούν να καπηλευτεί κανένας πολιτικός φορέας τον αγώνα τους, κάτι που έγινε δεκτό και από τους διοργανωτές του Εμπορικού Συλλόγου.”   

Έτσι καταλήγoυν τα περισσότερα ρεπορτάζ των Ηλειακών ΜΜΕ  για την κινητοποίηση που είχε οργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας την Κυριακή 22/12, στις 10 το πρωί, στη διασταύρωση Δουνέικων της ΕΟ Πύργου – Πατρών. Η υποκρισία στο μέγιστο βαθμό!
Ποιοι εκπρόσωποι, ποιων κομμάτων άραγε; Το μοναδικό κόμμα που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων και απέναντι στις μπουλντόζες των αυτοδιοικητικών - εργολάβων ήταν είναι και θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αφαιρέθηκε ο λόγος από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία, ήταν στον τόπο του εγκλήματος από την Τρίτη το πρωί (Έφη Γεωργοπούλου) και έκτοτε βρίσκονταν καθημερινά εκεί μέλη των οργανώσεων Αμαλιάδας και Πύργου.

Ήταν άλλωστε και η μεγαλύτερη ''ομάδα'' – εκτός των περιοίκων - από αυτούς που παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο, αφού είχε παρθεί απόφαση της νεοσυσταθείσας νομαρχιακής επιτροπής το προηγούμενο βράδυ στην Αμαλιάδα, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών αφού  είχαμε επισήμως προσκληθεί μέσω του τύπου, αλλά και τηλεφωνικά από τους διοργανωτές.

Αν αυτό δεν λέγεται «φιάσκο», «κακός χειρισμός», ηθελημένα ή άθελα, τότε πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί; Οι ίδιοι οι κάτοικοι οι οποίοι δυο-τρεις μέρες πριν ζητούσαν πολιτική συνδρομή και  - και σε μένα προσωπικά γνωρίζοντας την κομματική μου ιδιότητα - τη στιγμή που όλοι κώφευαν στα βουλευτικά γραφεία των μπλε και πράσινων «πατρόνων» κάποιων απ' αυτούς, φοβήθηκαν το «καπέλωμα» από το ΣΥΡΙΖΑ και απαίτησαν από τους διοργανωτές να μην επιτραπεί στα στελέχη του να τοποθετηθούν από το μικρόφωνο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης!

Τοποθετήθηκαν διάφοροι: ο μόνιμος εκ των διοργανωτών, κάποιοι δήθεν απολίτικοι ή με το καμουφλάζ του αιρετού, όπως ο μέχρι εκείνη τη στιγμή παντελώς ανύπαρκτος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρδαμά! Μια παράσταση απαράδεκτα σκηνοθετημένη!

Ο κ. Δημόπουλος  μέλος του τοπικού συμβουλίου Αλποχωρίου από ποιού κόμματος στελέχη συνοδεύονταν – εξουσιοδοτημένος από τον πρόεδρο κ. Κατσίγιαννη - την Πέμπτη το  πρωί στο γραφείο του εισαγγελέα Πύργου; Την απάντηση την ξέρουν όλοι: του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο Μάκης Παρασκευόπουλος στη συνέντευξη τύπου λίγη ώρα μετά το συλλαλητήριο  το αποκάλυψε: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα! Λίμνες, Κονιδέικα, Φραγκαπήδημα, αύριο-μεθαύριο ίσως στη Μυρτιά, ή όπου αλλού, πάντα αυτοί θα φταίνε που ξεσηκώνουν τον κόσμο!
Όλο αυτό μου θυμίζει την εξέλιξη με τους φοιτητές του ΕΠΔΟ (πρώιν ΤΕΙ Αμαλιάδας) και τις κινητοποιήσεις τους εν όψει εφαρμογής του σχεδίου ''Αθηνά''.

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τους προσέγγισε, τους βοήθησε με υλικό να φτιάξουν πανό, να προβάλουν τις ανακοινώσεις τους στα ΜΜΕ, να τις τυπώσουν σε προκηρύξεις, συμμετείχε στις πορείες τους δίχως τα λάβαρά του, προκάλεσε σύσκεψη μαζί τους, με συμμετοχή της βουλευτού του Έφης Γεωργοπούλου, ώστε να μεταφέρει  - ως μέλος της επιτροπής μορφωτικών θεμάτων του κοινοβουλίου - τα αιτήματά τους, κ.λ.π,  στο τέλος κατηγορήθηκε ότι προσπαθεί να καπελώσει!
 
Αποκορύφωμα η άρνησή τους να προσεγγίσει η βουλευτής το δήθεν «μπλόκο» τους πάλι στην ΕΟ Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Σαβαλίων, για να μην αλλοιώσει τον ακομμάτιστο -τάχα μου-  χαρακτήρα των κινητοποιήσεων. Τη στιγμή που όλο το ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου ήταν μέλη είτε της ΠΑΣΠ είτε της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ!

Τη μεταφορά των φοιτητών – διαδηλωτών στο κλείσιμο της ΕΟ τότε, είχε αναλάβει ο Δήμαρχος Αμαλιάδας και διαμεσολαβητής – καθοδηγητής από την πλευρά του Δήμου ήταν ο Πέτρος Παπαδάτος!

Όλοι γνωρίζουν ποιά ήταν η κατάληξη αυτών των συστημικών κινητοποιήσεων, «για τα μάτια του κόσμου» δηλαδή, αλλά και ποια ήταν η κατάληξη του ζητήματος των φοιτητών του ΕΠΔΟ, καθώς δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε το ελάχιστο των αιτημάτων τους, που ήταν η διατήρηση του Τμήματος έως ότου αποφοιτήσουν αυτοί που είχαν εισαχθεί σ’ αυτό. Αντίθετα, το Τμήμα καταργήθηκε οριστικά. Μια δυσμενέστατη εξέλιξη τόσο για τους ίδιους όσο και για την Αμαλιάδα κι ας προσπαθούν εναγωνίως ο Δήμαρχος και το «το περιβάλλον» του να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, φτάνοντας μάλιστα και στο σημείο να το παρουσιάζουν ως επιτυχία.

Ελπίζω να τύχουν καλύτερης μοίρας οι άνθρωποι που ζουν γύρω απ’ το Φραγκαπήδημα, στο Αλποχώρι, στα Χανάκια, στον Καρδαμά, στα Δουνέικα. Στο πολιτικό «παιχνίδι» που έχει στηθεί γύρω από τα σκουπίδια με πρωταγωνιστές τους ίδιουςτους κατοίκους, τους τοπικούς άρχοντες, τους πάσης φύσεως εργολάβους, τους  ιδιώτες σκουπιδομεταφορείς, τα ΜΜΕ, κ.λ.π, θα ήταν ολέθριο μαζί με τη φύση και το περιβάλλον να είναι αυτοί και τα παιδιά τους οι ηττημένοι οριστικά.   

Έχουν γνώση άραγε οι «κάτοικοι» για το ρόλο του Δήμαρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και του μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου και προισταμένου της Κοινωφελούς επιχείρησης Πέτρου Παπαδάτου σε όλο αυτό το σήριαλ με τα σκουπίδια, και ειδικά για το θέμα «Κονιδέικα» και «Τριανταφυλλιά»; Στην πράξη εννοώ κι όχι σε στημένες κινητοποιήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και δηλώσεις στα ράδιόφωνα και στις κάμερες.

Με ποιές μεθοδεύσεις προωθήθηκε  και χωροθετήθηκε η «Τριανταφυλλιά»; Αντέδρασαν ανάλογα ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου; Ψήφισε το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Πέτρος Παπαδάτος  ενάντια στην αποκατάσταση «μαιμού» και εγκατάσταση  δεματοποιητή στα Κονιδέικα, όταν αυτό ήρθε προς ψήφιση; Κινητοποιήθηκε ή έκανε έστω μια δήλωση κάπου, ακόμα και στο ιδιόκτητο ΕΑΜ.gr, για την κατάφορη αδικία σε βάρος των κατοίκων, όταν στην δήθεν κλειστή χαβούζα Κονιδέικων συσσωρεύονται σήμερα, τώρα, αυτή τη στιγμή τόνοι σκουπιδιών και λυμάτων ανεξέλεγκτα σ’ ένα χώρο που υποτίθεται αποκαθίσταται με περιβαλλοντικά άρτιο τρόπο στοιχίζοντας 1,5 εκατομμύριο περίπου;

Ποιες ήταν οι ενέργειες όλων αυτών των κυρίων μετά το πρόσφατο μπλόκο των κατοίκων στην είσοδο του ΧΑΔΑ Κονιδέικων, που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη από την Αστυνομία των εργατών και του οδηγού του απορριμματοφόρου; Τα δηλητήρια που πηγάζουν από τα Κονιδέικα δεν αφορούν τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα με το Φραγκαπήδημα; Δεν επηρεάζουν άμεσα τους κατοίκους-καλλιεργητές του Καρδαμά και των Δουνέικων; Δεν επηρεάζουν την παραλία του Παλουκίου και της Αγίας Μαρίνας;  Ποια είναι η προοπτική μελλοντικής τουριστικής ανάπτυξης αυτών των περιοχών, όταν απ’ ότι φαίνεται καθιερώνεται, άλλοτε αυταρχικά και άλλοτε «υπόγεια», ότι ο Αλήσιος λόφος (Τριανταφυλλιά- Κονιδέικα- Φραγκαπήδημα) αποτελεί αντίστοιχα τον νόμιμο, ημιπαράνομο, παράνομο και, εν τέλει, σε κάθε περίπτωση τον μόνιμο σκουπιδότοπο της Δυτικής Πελοποννήσου!

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη