Ευρωπαϊκή Ελλάδα και Ελληνική Ευρώπη

Του Νίκου Λυγερού - Καθηγητή PhD
Στη χώρα μας έχουμε τόσους ραγιάδες που στην ουσία έχουν τουρκέψει
και δεν το ξέρουν πια ότι η Ελλάδα δεν ανήκει μόνο στην Ευρώπη αλλά είναι η ίδια η Ευρώπη που πάντα αντιστεκόταν στην φρίκη της βαρβαρότητας που προσπάθησε να αφανίσει όλη την Χριστιανοσύνη λόγω της ανωτερότητας της Υψηλής Πύλης.

Δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα από την τριπλή γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων. Και δεν είναι τυχαίο ότι αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας το 2006. Δεν πρόκειται με τα τουρκικά σήριαλ και την ανάδειξη μιας μεγαλοπρέπειας που ζήσαμε στο πετσί μας ν’ αλλάξουμε γνώμη.

Είμαστε από το 1821, μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα αλλά όχι μόνο. Στην πραγματικότητα, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ελληνική λόγω της ιστορίας της. Κι αν ζήσαμε πεθαίνοντας, όλη την Τουρκοκρατία δεν είναι για να επιλέξουμε τώρα από μόνοι μας να τουρκέψουμε σαν τους ραγιάδες, επειδή δεν έχουμε μέσα μας καμιά ιπποσύνη. Η ορθοδοξία πάλεψε με νύχια και με δόντια για να παραμείνουμε ελεύθεροι Χριστιανοί Έλληνες.

Ας ασχοληθεί λοιπόν η τουρκική προπαγάνδα με άλλη χώρα, διότι εμείς δεν πρόκειται να γονατίσουμε ούτε στιγμή. Στην Κύπρο απορρίψαμε το Σχέδιο Ανάν και για να μην είναι υποχρεωτική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η τουρκική γλώσσα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, ο οποίος είναι πολύ συχνά παραπληροφορημένος, αλλά με το επίσημο καθεστώς που δεν έχει αναγνωρίσει καμιά από τις γενοκτονίες που διέπραξε.

Κι αν φανταζόμαστε ήδη ότι η γενοκτονία σ’ ένα επόμενο βιβλίο μπορεί να χαρακτηρισθεί ως απλός καθαρισμός, αφού η μεγάλη καταστροφή έγινε ένας απλός συνωστισμός, αυτό δεν σημαίνει ότι θα το πιστέψουμε κι ότι θα υποκύψουμε. Ο ελληνικός λαός έχει στο αίμα του την αντίσταση. Κι αν σεβόμαστε μόνο τους ανθρώπους με τις αξίες τους και όχι τις αρχές είναι διότι δεν ξεχνάμε πόσους θεσμούς μας χτύπησαν στη διάρκεια της ιστορίας μας. Όσοι πιστεύουν ότι δεν είμαστε ευρωπαίοι πολίτες και προτιμούν να τουρκέψουν ας μας αφήσουν ήσυχους με τα επαναπροσεγγιστικά τους επιχειρήματα.

Εμείς έχουμε νεκρούς στις οικογένειές μας που έπεσαν θύματα της γενοκτονίας και δεν μας επιτρέπουν ν’ αλλάξουμε πορεία. Δεν υπάρχει διπλωματία όσον αφορά στη γενοκτονία. Ας διαβάσουν καλύτερα λοιπόν τον Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα καταλάβουν πόσο ο Ελληνισμός επηρέασε μέσω της Αναγέννησης και του Αιώνα των Φώτων, τη διακήρυξη που μας προστατεύει από τη βαρβαρότητα.

Πηγή

lygeros.org

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη