Ηλεία: Σωστός τόπος με λάθος ανθρώπους;

Του Γιάννη Σπυρούνη

Το ότι η Ηλεία είναι ευλογημένος τόπος το γνωρίζουμε, το έχουμε σχολιάσει όλοι πολλές

Ηλεία: Σωστός τόπος με λάθος ανθρώπους;

 

Του Γιάννη Σπυρούνη

 

Το ότι η Ηλεία είναι ευλογημένος τόπος το γνωρίζουμε, το έχουμε σχολιάσει όλοι πολλές φορές. Το πόσοι «κατάλληλοι» άνθρωποι και «ηγέτες» ζουν εδώ, μάλλον το αφήνουμε να περνά στο ντούκου, αφού το αποτέλεσμα της κάλπης, πάντα δείχνει άλλο από αυτό που συζητείται στην πιάτσα, μετά αρκετής γκρίνιας για την κατάντια μας. Το σοκ που παθαίνουμε οι κάτοικοι της Ηλείας μπροστά στην κάλπη, είναι κάτι που θα αναλύσουμε σε άλλη ευκαιρία. Ηλεία, λοιπόν, τόπος ευλογημένος και όπως επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες, πλούσιος πέραν κάθε φαντασίας στο υπέδαφος. Γιατί και στην επιφάνεια ο πλούτος υπάρχει, αλλά δεν γίνεται σωστή εκμετάλλευση πλην κάποιων εξαιρέσεων. Από χθες που παρουσιάσαμε τις τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις για το φυσικό αέριο, που αφήνει πολύ πίσω το θέμα πετρέλαιο, μόνο ένας άνθρωπος με θεσμική θέση μας πλησίασε και είπε: «Πάμε στην Πάτρα μαζί να πάρουμε τα στοιχεία των επιστημόνων, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με το «θησαυρό» που κρύβει το Κατάκολο». Μόνο ένας… Ζητάμε ανάπτυξη, ζητάμε έργα, ζητάμε επενδύσεις, ζητάμε το φυσικό αέριο να έρθει από την Αθήνα και αυτό μαζί με τις όποιες αναπτυξιακές προοπτικές βρίσκεται στα χέρια μας, δίπλα μας, όπως είπε ο καθηγητής κ. Ζελιλίδης χθες. Φαίνεται πως η πρόκληση να πάρει κάποιος αυτό το νομό στους ώμους του και να τον βάλει πάνω στις ήδη στρωμένες ράγες της ανάπτυξης, είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο πράγμα. Οι επιστήμονες υποδεικνύουν και το «χρυσάφι» και τους τρόπους αξιοποίησης. Μένει να δούμε ποιος έχει την όρεξη και τα κότσια, να αγωνιστεί πραγματικά για την Ηλεία.

φορές. Το πόσοι «κατάλληλοι» άνθρωποι και «ηγέτες» ζουν εδώ, μάλλον το αφήνουμε να περνά στο ντούκου, αφού το αποτέλεσμα της κάλπης, πάντα δείχνει άλλο από αυτό που συζητείται στην πιάτσα, μετά αρκετής γκρίνιας για την κατάντια μας.

Το σοκ που παθαίνουμε οι κάτοικοι της Ηλείας μπροστά στην κάλπη, είναι κάτι που θα αναλύσουμε σε άλλη ευκαιρία. Ηλεία, λοιπόν, τόπος ευλογημένος και όπως επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες, πλούσιος πέραν κάθε φαντασίας στο υπέδαφος. Γιατί και στην επιφάνεια ο πλούτος υπάρχει, αλλά δεν γίνεται σωστή εκμετάλλευση πλην κάποιων εξαιρέσεων.

Από χθες που παρουσιάσαμε τις τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις για το φυσικό αέριο, που αφήνει πολύ πίσω το θέμα πετρέλαιο, μόνο ένας άνθρωπος με θεσμική θέση μας πλησίασε και είπε: «Πάμε στην Πάτρα μαζί να πάρουμε τα στοιχεία των επιστημόνων, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με το «θησαυρό» που κρύβει το Κατάκολο». Μόνο ένας…

Ζητάμε ανάπτυξη, ζητάμε έργα, ζητάμε επενδύσεις, ζητάμε το φυσικό αέριο να έρθει από την Αθήνα και αυτό μαζί με τις όποιες αναπτυξιακές προοπτικές βρίσκεται στα χέρια μας, δίπλα μας, όπως είπε ο καθηγητής κ. Ζελιλίδης χθες. Φαίνεται πως η πρόκληση να πάρει κάποιος αυτό το νομό στους ώμους του και να τον βάλει πάνω στις ήδη στρωμένες ράγες της ανάπτυξης, είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο πράγμα. Οι επιστήμονες υποδεικνύουν και το «χρυσάφι» και τους τρόπους αξιοποίησης. Μένει να δούμε ποιος έχει την όρεξη και τα κότσια, να αγωνιστεί πραγματικά για την Ηλεία.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Πρώτη της Ηλείας"

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη