Θεμέλια υψηλής στρατηγικής

Του Νίκου Λυγερού - Καθηγητή PhD

Θεμέλια υψηλής στρατηγικής πρέπει ν’ αναζητάς όταν θέλεις να λύσεις ένα εθνικό πρόβλημα, ακόμα κι αν είναι οικονομικής φύσης, όπως είναι τώρα στην Ελλάδα. Διότι μόνο αυτά επιτρέπουν στην πατρίδα σου να πατήσει με σταθερότητα για να μπορέσει αρχικά να σταθεί ενάντια στις επιθέσεις που δέχεται και στη συνέχεια να ορθοποδήσει έχοντας προοπτικές.

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εντοπίσεις τα εμπόδια αφού αυτά είναι που θα καθορίσουν την αρχική σου πορεία για την επίλυση του προβλήματος. Εξέτασε λοιπόν αναλυτικά και τους συμβολισμούς για να μην πέσεις στην παγίδα της παρερμηνείας όταν κάνεις τις εκτιμήσεις σου. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα ανακαλύψεις τις τάσεις που αποτελούν το υπόβαθρο και την υποδομή, της δομής και της υπερδομής.

Έτσι θα αποκτήσεις μια γενική εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με τις επαφές και μόνο που προβλέπει η γεωστρατηγική αλλά με τα νοητικά σχήματα της τοποστρατηγικής που είναι τα βαθιά στοιχεία του κώδικα που ακολουθεί ο φιλικός αλλά και ο εχθρός σε περίοδο ειρήνης και πολέμου. Έτσι μπορείς να πιέσεις προς τα έξω και να αντισταθείς. Έτσι επιλέγουμε τα μέρη τα προβληματικά για να είμαστε πάντα διαχρονικοί.

Κι αν όλοι ασχολούνται μαζί μας, είναι για αυτό το λόγο, διότι παραμένουμε εκεί όπου άλλοι πιο ισχυροί από μας έφυγαν μετά τις κατοχές τους. Έτσι βλέπουμε δίχως να έχουμε ανάγκη να προβλέψουμε, διότι κοιτάζουμε μόνο και μόνο. Έτσι με τα θεμέλια της υψηλής στρατηγικής μπορείς να αποκτήσεις με έργο και τα στοιχεία της διαχρονικής στρατηγικής που είναι απαραίτητα αν θέλεις ν’ ακολουθήσεις τη στρατηγική της Ανθρωπότητας.

Πηγή

lygeros.org

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη