Με τις τράπεζες ή με το λαό; (με το Έθνος ή με τους διεθνείς τοκογλύφους;)

Του Χρήστου Αθανάσουλα

Αν λύσουμε τα διλλήματα οι λύσεις που θα βρεθούν είναι πολλές! Λύσεις ρεαλιστικές που

μπορούν να βοηθήσουν στην εξυπηρέτηση του χρέους  και να δώσουν ώθηση στην Ελληνική Οικονομία για να τη βγάλουν από το τέλμα της ύφεσης.

(Πριν προχωρήσω στους συλλογισμούς αυτού του κειμένου, υπενθυμίζω ότι υπάρχει και άλλη πολιτική την οποία η μικρότητα των σημερινών συγκυβερνητών μας Πασοκ-ΝΔ και Λαος, αδυνατεί να ασκήσει: αναφέρομαι στις πολύ τεκμηριωμένες απόψεις για άρνηση πληρωμής του χρέους, ή του μέρους του που θα κριθεί «παράνομο και επαχθές», σε συνδυασμό με λογιστικό έλεγχό του)

Αν βέβαια θέλουμε να πούμε καμιά αλήθεια, που να την νοιώσει κι ο λαός και να δώσει την ψυχή του στην αναγέννηση του τόπου –γιατί ο λαός σε νοιώθει όταν του λες την αλήθεια… και τότε δε χρειάζεσαι μια στρατιά ψευδολόγων προπαγανδιστών στα ΜΜΕ για να τον παραμυθιάσεις…

Αν θέλουμε να πούμε καμιά αλήθεια, πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα! Χωρίς παραμορφωτικούς καθρέφτες, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα, χωρίς παραδοσιακά ταμπού!

Πάμε να κάνουμε λίγες απλές σκέψεις με οδηγό το παράδειγμα της γειτονική μας Ιταλίας:
Η Ιταλία έχει παρόμοια προβλήματα δημόσιου χρέους με την Ελλάδα. Αν και οι παραγωγικές της δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες και στη βιομηχανία και στη γεωργία, αν κι έχουν και αυτοί έναν ΒΑΛΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ τον Μάριο Μόντι για πρωθυπουργό, εφαρμόζουν λύσεις χωρίς ταμπού:

1.    ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ έχουν 12 όλους κι όλους Υπουργούς!!! - ΟΙ  ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ έχουμε 50 νοματαίους (!!!) μέλη μιας πλαδαρής, πολυδάπανης και αναποτελεσματικής κυβέρνησης (που βέβαια τη βρήκε ο Παπα-Δήμιος αλλά τη διατηρεί ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ!...)

2.    ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ περιμένουν να συγκεντρώσουν τώρα πάνω από 800.000.000 ευρώ, που θα τους αποφέρει η έκτακτη φορολόγηση της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας –αν και το Βατικανό είναι οικονομικά αυτόνομο!
ΟΙ  ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ  διατηρούμε το μοναδικό για την Ευρώπη Θεοκρατικό καθεστώς, ιδιότυπο και απαράλλακτο, με:
-Σκανδαλώδεις φορολογικές απαλλαγές της εκκλησίας!
-Με δαπάνες 300.000.000 ευρώ το χρόνο, σαν κόστος μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών… (πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μισθοδοτούνται από το Δημόσιο οι Ιερείς!!!)

3.    ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ προγραμματίζουν περικοπές 15 δισεκατομμυρίων ευρώ στα εξοπλιστικά τους προγράμματα!
ΟΙ  ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ  διατηρούμε την πρωτιά στην Ευρώπη στις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες!!!
Ούτε και τώρα που βρισκόμαστε στην έσχατη ένδεια και απειλούμαστε με μαζική λιμοκτονία τολμάμε να αξιώσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση εγγυήσεις ασφάλειας για τα ανατολικά μας σύνορα (που είναι και της ΕΕ σύνορα…) για να μπορέσουμε να μειώσουμε δραστικά τα εξοπλιστικά μας προγράμματα –όπου, αλίμονο, υπάρχουν και οι μεγάλες μίζες!!!...

Μένει έτσι ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπεντίτ να κραυγάζει στο Ευρωκοινοβούλιο – μόνος κι επιμόνως - απευθυνόμενος πρωτίστως σε Γερμανία και Γαλλία:

«… είμαστε ελεεινοί υποκριτές! Δανείζουμε τοκογλυφικά την Ελλάδα και εξαθλιώνουμε το λαό της, για να αγοράζει τα όπλα μας!...»

Οι παραπάνω επισημάνσεις θα μπορούσαν να συνδυαστούν με άλλες ρεαλιστικές προτάσεις:

-    Να μειωθούν στο μισό οι μισθοί και οι συντάξεις των Βουλευτών και των Υπουργών
-    Να περιοριστεί ο αριθμός των βουλευτών σε 200
-    Να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων
-    Να τεθεί τέρμα στη χυδαία πρόκληση με τον μοναδικό σε κοινοβουλευτικό καθεστώς στόλο των 15.000 κρατικών αυτοκινήτων (!!!) –συχνά μετά οδηγού, βεβαίως-βεβαίως…
-    Να ολοκληρωθεί η συμφωνία μας με την Ελβετία για φορολόγηση των καταθέσεων των Ελλήνων σε Ελβετικές τράπεζες (όπως το έκανε πέρσι και η Γερμανία, με τις καταθέσεις των δικών της…)

[Μερικά από αυτά τα λέει πρόσφατα -και μάλλον συγκυριακά- και η Ντόρα αλλά …γέρασαν όσοι σοβαροί Έλληνες  επιστήμονες, διανοούμενοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί τα φωνάζουν επί χρόνιααα….]

ΕΠΙΜΥΘΙΟ
Απλές κι εφικτές λύσεις για να σωθούμε, υπάρχουν. Τόσο απλές, όσο και αιρετικές… Γιατί σ’ αυτή τη χώρα οι απλές αλήθειες μπορεί να ήταν πάντα αιρετικές, όμως τα μεγαλειώδη ψέματα την κατέστρεψαν…

Πηγή

apallou.blogspot.com

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη