Μια μετοχή . . . θα μας σώσει

Του Γιάννη Σπυρούνη

Στην θεωρία σε αυτή τη χώρα είμαστε ατσίδες. Γιατί θεωρητικά αυτή τη στιγμή έχουμε λύσει το πρόβλημα μας,

και όλη η χώρα κολυμπάει στο χρήμα. Μια μετοχή αξίας 670 δις ευρώ της Τράπεζας της Ανατολής – που τελικά τέτοιες βρέθηκαν στο προσκήνιο συνολικά 170 (πιάστε τα κουμπιουτεράκια) – αρκεί όχι μόνο για να σβήσει το χρέος μας, αλλά να μας δώσουν και ρέστα να κάνουμε κανά εργάκι.

Στην θεωρία πάντα η Τράπεζα της Γαλλίας είναι εγγυήτρια από την εποχή του 1900 και θα πρέπει στους δικαιούχους να αποδώσει την αξία σε χρυσό, αφού έτσι αναφέρεται ότι ήταν η εγγύηση και δε νομίζω ότι πρακτικά μια τράπεζα μπορεί να έχει σε χρυσό περί τα 130 τρις ευρώ. Τα ρεπορτάζ λένε πως οι τραπεζίτες δεν έχουν πει τίποτα για το θέμα.

Είτε γιατί τους κόπηκε η ανάσα ακούγοντας το ποσό που πρέπει να καταβληθεί, είτε κατά άλλους, γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν αφού δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν να γελούν από την ώρα που άκουσαν την είδηση. Ακόμα και αν η ιστορία είναι αληθινή, κάτι που πραγματικά εύχομαι αλλά οι εποχές δεν μας επιτρέπουν να ελπίζουμε σε θαύματα, η Ελλαδίτσα, θα κάνει το μεγάλο μπαμ.

Και κοιτάξτε ειρωνεία… από εκεί που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε ένα άλλο μεγάλο μπαμ και να τα τινάξουμε, είμαστε έτοιμοι για ένα άλλο μπαμ που θα τα τινάξουν οι άλλοι. Μοιάζει σαν την παροιμία που λέει «αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αγαπά και το νοικοκύρη» και δεν ξέρω αν ήρθε η ώρα μας, οι σύγχρονοι Έλληνες να φανούμε αντάξιοι της απίστευτης και τρομερής ιστορίας μας.

Μια μετοχή … θα μας σώσει

 

Του Γιάννη Σπυρούνη

 

Στην θεωρία σε αυτή τη χώρα είμαστε ατσίδες. Γιατί θεωρητικά αυτή τη στιγμή έχουμε λύσει το πρόβλημα μας, και όλη η χώρα κολυμπάει στο χρήμα. Μια μετοχή αξίας 670 δις ευρώ της Τράπεζας της Ανατολής – που τελικά τέτοιες βρέθηκαν στο προσκήνιο συνολικά 170 (πιάστε τα κουμπιουτεράκια) – αρκεί όχι μόνο για να σβήσει το χρέος μας, αλλά να μας δώσουν και ρέστα να κάνουμε κανά εργάκι. Στην θεωρία πάντα η Τράπεζα της Γαλλίας είναι εγγυήτρια από την εποχή του 1900 και θα πρέπει στους δικαιούχους να αποδώσει την αξία σε χρυσό, αφού έτσι αναφέρεται ότι ήταν η εγγύηση και δε νομίζω ότι πρακτικά μια τράπεζα μπορεί να έχει σε χρυσό περί τα 130 τρις ευρώ. Τα ρεπορτάζ λένε πως οι τραπεζίτες δεν έχουν πει τίποτα για το θέμα. Είτε γιατί τους κόπηκε η ανάσα ακούγοντας το ποσό που πρέπει να καταβληθεί, είτε κατά άλλους, γιατί δεν μπορούν να μιλήσουν αφού δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν να γελούν από την ώρα που άκουσαν την είδηση. Ακόμα και αν η ιστορία είναι αληθινή, κάτι που πραγματικά εύχομαι αλλά οι εποχές δεν μας επιτρέπουν να ελπίζουμε σε θαύματα, η Ελλαδίτσα, θα κάνει το μεγάλο μπαμ. Και κοιτάξτε ειρωνεία… από εκεί που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε ένα άλλο μεγάλο μπαμ και να τα τινάξουμε, είμαστε έτοιμοι για ένα άλλο μπαμ που θα τα τινάξουν οι άλλοι. Μοιάζει σαν την παροιμία που λέει «αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αγαπά και το νοικοκύρη» και δεν ξέρω αν ήρθε η ώρα μας, οι σύγχρονοι Έλληνες να φανούμε αντάξιοι της απίστευτης και τρομερής ιστορίας μας.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη