Οι Κηφήνες κι οι Πασχαλίτσες τους (απολύστε τα μυρμήγκια, ρεεε . . .)

Του Χρήστου Αθανάσουλα

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε  ένα Μυρμήγκι, που ήταν

ευτυχισμένο και παραγωγικό. Κάθε μέρα ξεκινούσε, πρωί-πρωί, για τη δουλειά του. Περνούσε όλη μέρα δουλεύοντας και τραγουδώντας, μες στην καλή χαρά!

Του άρεσε πάρα πολύ να εργάζεται και, φυσικά, η απόδοση του ήταν εξαιρετική! Μόνο που, δυστυχώς, στην επιχείρηση δεν υπήρχε Manager να το κατευθύνει!

Ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, αποφάσισε πως αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί κι έτσι δημιούργησε μια θέση manager, στην οποία διόρισε την έμπειρη ιδιαιτέρα του, Πασχαλίτσα.

Πρώτο μέλημα της Πασχαλίτσας ήταν να εποπτεύσει το ωράριο του Μυρμηγκιού και γι’ αυτό προχώρησε αμέσως στην οργάνωση ενός συστήματος ελέγχου, με κάρτες. Βέβαια, σύντομα χρειάστηκε να προσλάβει μια γραμματέα, που ανέλαβε να ετοιμάζει τους φακέλους αναφοράς με την κίνηση των καρτελών.

Ήταν η νέο-προσληφθείσα Αράχνη. Η Αράχνη επιφορτίστηκε με το σύστημα παρακολούθησης-αρχειοθέτησης, καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο.

Στο μεταξύ, το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι συνέχιζε να δουλεύει, να δουλεύει και να…

Ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ήταν τόσο ευχαριστημένος με τις καθημερινές αναφορές, που λάμβανε από την Πασχαλίτσα, ώστε της ζήτησε να του ετοιμάσει μια συγκριτική μελέτη, με γραφήματα και ανάλυση τάσεων για την παραγωγικότητα του μυρμηγκιού.

Έτσι απευθύνθηκαν στην Κατσαρίδα, στην οποία αγόρασαν μάλιστα ένα νέο σετ υπολογιστή-εκτυπωτή, για να βοηθήσει στην εκπόνηση της μελέτης.

Το ευτυχισμένο παραγωγικό Μυρμήγκι άρχισε δειλά-δειλά να διαμαρτύρεται για όλη αυτή τη γραφειοκρατία και το χαρτοβασίλειο. Μοιραία, οι ρυθμοί της δουλειάς του άρχισαν να μειώνονται…..

Ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, αποφάσισε πως έπρεπε να πάρει αμέσως μέτρα γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και δημιούργησε θέση ειδικού διευθυντή, αρμόδιου να επιβλέπει το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι.

Τη θέση, λοιπόν, ήρθε να καλύψει ο Τζίτζικας, που άλλαξε αμέσως τη φθαρμένη επίπλωση του γραφείου του και ζήτησε  μια ειδική, εργονομική πολυθρόνα κι έναν υπολογιστή με επίπεδη οθόνη.

Βέβαια με τόσους υπολογιστές πια, η εταιρεία προχώρησε, αναγκαστικά, στην αγορά ενός server.
Ο νέος διευθυντής ένιωσε σύντομα τη  ανάγκη να φέρει έναν υπο-διευθυντή (που ήταν, παλιά, βοηθός του) ώστε,  με την βοήθεια του, να καταστρωθεί ένα στρατηγικό πλάνο, καθώς και ο προϋπολογισμός του νέου αυτού τμήματος.

Όσο γίνονταν αυτά, το Μυρμήγκι ένιωθε όλο και λιγότερο ευτυχισμένο, όλο και λιγότερο παραγωγικό…

Ο Τζίτζικας δεν έχασε χρόνο: «Πρέπει να παραγγείλουμε μια έρευνα σχετικά με τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα προβλήματα του επαγγελματικού περιβάλλοντος», είπε.

Μια μέρα όμως, μελετώντας τις αναφορές και τα στοιχεία, ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, συνειδητοποίησε ότι ο τομέας στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι, δεν ήταν πλέον τόσο κερδοφόρος.

Αμέσως ζήτησε από μια περιζήτητη σύμβουλο, την Κουκουβάγια, να γνωμοδοτήσει πάνω στο θέμα και να εισηγηθεί λύσεις. Τρεις μήνες αργότερα η Κουκουβάγια έφερε την έκθεση της, που κατέληγε ως εξής:

«Στην επιχείρηση υπάρχει, σαφώς, πλεόνασμα προσωπικού».

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Κηφήνας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ακολούθησε την συμβουλή της και…απέλυσε το Μυρμήγκι!!!

Ηθικό δίδαγμα:
Από το να είσαι ένα ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι, καλύτερα να είσαι ένα ανίκανο τίποτα, άχρηστο για οτιδήποτε.

Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι ανίκανοι δεν έχουν καμία ανάγκη εποπτείας. Τι να την κάνουν;

Αν, παρόλα αυτά, επιμένεις να είσαι παραγωγικό Μυρμήγκι, τουλάχιστον μην δείχνεις ότι είσαι, ταυτόχρονα και ευτυχισμένο…

Γιατί αν επιμένεις ξεροκέφαλα να είσαι ευτυχισμένο ΚΑΙ παραγωγικό Μυρμήγκι, να ξέρεις ότι σε περιμένουν οι Κηφήνες με τις Πασχαλίτσες τους, τις Αράχνες, τα Τζιτζίκια, τις Κουκουβάγιες και τις Κατσαρίδες τους... που δεν θα σου το συγχωρήσουν ποτέ!

ΥΓ Αφιερωμένο στον κηφήνα το Βαγγέλη το χοντρό, στις Κατσαρίδες, στις Κουκουβάγιες και στις Αράχνες και όλο το κακό συναπάντημα, που θα τον ψηφίσουν την Κυριακή… «Εξοντώσατε τα μυρμήγκια, ρεεεεε…»

Πηγή

apallou.blogspot.com

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη