Ο "Τριαντάφυλλος" γράφει για την . . . Τριανταφυλλιά και το ΥΠΕΚΑ

Τελικά το ΥΠΕΚΑ κάνει ανακοινώσεις ή δημόσια «πλακίτσα» ;

Πρωτοφανής προχειρότητα και φοβικότητα στην κατά τα άλλα

διαφημιστικού τύπου ανακοίνωση του Υπουργείου με το εντυπωσιακό όνομα για τη Σωτηρία του Πλανήτη Γη. Πρόκειται όμως για ανακοίνωση προθέσεων αφού τα μισά έργα και κυρίως αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς δεν έχουν εγκριθεί από τον Υπουργό και δεν υπάρχει ακόμα (7/09/2011) υπουργική απόφαση ή Κοινή Υπουργική Απόφαση κλπ.

Για να διαβάσουμε όμως λίγο καλύτερα την ανακοίνωση:

«Εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμάτων: μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων αστικών αποβλήτων 100.000 τόν/έτος στην Ηλεία που περιλαμβάνει μηχανική διαλογή, αναερόβια χώνευση με παραγωγή ενέργειας, κομποστοποίηση και χώρο υγειονομικής ταφής υπολλειμμάτων (ΧΥΤΥ), κ.α..»

Λεπτομερής παρουσίαση του είδους, του μεγέθους, των τόνων που θα επεξεργάζεται, του τρόπου που θα γίνεται η επεξεργασία, τους χώρους, τα μηχανήματα «και άλλα»... αλλά ξεχνάει ή μάλλον φοβάται να ανακοινώσει την τοποθεσία!

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις όμως για τις οποίες θέλουν να δώσουν έγκριση δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αφορούν αποκλειστικά και συγκεκριμένους χώρους. Το Υπουργείο όμως δεν κρίνει σκόπιμο να μας αναφέρει το χώρο...

Στη συνέχεια, διαβάζουμε και το ανεκδιήγητο που οι τοπικές εφημερίδες και sites διόρθωσαν χωρίς σχόλιο για να μην ξεφτυλιστεί ο προφανώς «καλός τους συνεργάτης» το Υπουργείο: «Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός 2 MW στον Πηνειό, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.»

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δηλαδή δεν γνωρίζει ΠΟΥ είναι ΤΙ ! και έσπευσαν όλοι να το διορθώσουν και να γράψουν «Αλφειό» για να μην μπερδέψουν και τον κόσμο... όμως εύλογα θα μπορούσα να σκεφτώ πως: αν το εργοστάσιο ρεύματος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπία είναι στον ΠΗΝΕΙΟ γιατί το εργοστάσιο απορριμμάτων ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ να μην είναι πχ στην Αχαΐα; Αφού έτσι κι αλλιώς δεν αναφέρεται ΚΑΝ...

Ξαναδιαβάζω τον στόμφο της ανακοίνωσης «Στόχος είναι η επιτάχυνση επενδυτικών πρωτοβουλιών με αυστηρούς όρους που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες θα τονώσουν άμεσα την αγορά και θα στηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια.»

... και αναρωτιέμαι... πόσο σοβαρά θα ασχοληθούν με τους «αυστηρούς όρους», πως θα «διασφαλίσουν την προστασία του περιβάλλοντος», «θα τονώσουν την αγορά άμεσα», θα «στηρίμουν την ανάπτυξη της χώρας»....
και όλα αυτά θα τα κάνουν χωρίς την στοιχειώδη σοβαρότητα και ικανότητα να συντάξουν μια ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!!

Θλίβομαι και αγανακτώ και μόνο στη σκέψη του πόσο τελικά θα ασχολήθηκαν με τις πραγματικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επιλογής ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ και τα αρχαιολογικά ευρήματα...

Εδώ όμως δεν συναντιόμαστε για να λέμε τα παράπονά μας. Εδώ συναντιόμαστε επειδή δεν έχουμε σκοπό «να χαθούμε ήσυχα μέσα στη νύχτα»

Πηγή

triantafyllia.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη