Ποτέ εκ των προτέρων, πάντα εκ των υστέρων

Του Γιάννη Σπυρούνη

Παρακολουθώ εδώ και μέρες το θέμα του Τελωνείου Κατακόλου και τις προεκτάσεις του ως

προς τις αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Ένα θέμα που κατά την προσωπική μου άποψη - πέραν του «ρόλου» μου που χαρακτηρίστηκα από νεόκοπο φορέα πως διαδραματίζω - μόλις η «καταστροφολογία» κοπάσει, είναι πολύ πιθανό να μην έχει ουσιαστικές συνέπειες στο θέμα του Κατακόλου.

Από τη μια γιατί τόσα χρόνια στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ είδα τον κόσμο να «καταστρέφεται» στο λιμάνι τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και όμως το λιμάνι ακόμα είναι «ζωντανό». Από την άλλη γιατί οι πληροφορίες μου λένε πως τα πράγματα επί της ουσίας δεν είναι τόσο τραγικά όπως τα παρουσιάζουν ως προς τις συνέπειες – όχι ως προς την «αποψίλωση» των υπηρεσιών.

Και έρχομαι στο προκείμενο. Πείτε μου πότε στην Ηλεία κινητοποιηθήκαμε πριν προκύψει ένα σοβαρό θέμα, ώστε να το αντιμετωπίσουμε προληπτικά και να γλιτώσουμε τις όποιες συνέπειες στην συνέχεια; Μάλλον ποτέ ή για να μην είμαι ισοπεδωτικός πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που για την ώρα δεν θυμάμαι, αλλά μην χαλάσουμε και τις καρδιές μας για τέτοια πράγματα.

Η Ηλεία αποτελεί ένα υπέροχο «χωράφι» για να καλλιεργεί κάθε πολιτικά φιλόδοξο ον, τις προσδοκίες του και δημιουργεί το μέλλον του. Άσχετα που αυτοί θα πάρουν το «αφαν γκατέ» και εμείς θα φάμε τα «αγγούρια». Στην Ηλεία δεν είδα ποτέ να δρούμε προληπτικά, εκ των προτέρων να είμαστε υποψιασμένοι για το τι μπορεί να συμβεί, τι μπορεί να μας περιμένει στη γωνία.

Πάντοτε εκ των υστέρων βγάζουμε κορώνες, δημιουργούμε επιτροπές, θεσμικά μέτωπα, κάνουμε κινητοποιήσεις για τον τύπο και όχι για την ουσία… Ίσως γιατί σε αυτό το νομό, παρά τα «χαστούκια» που έχουμε δεχθεί, επιμένουμε να αγνοούμε το κοινό καλό, να κοιτάμε την πάρτι μας και να μην μονιάζουμε.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Πρώτη της Ηλείας"

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη