Σκουπίδια: Η λύση είναι μια και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα και ως οριστική

Του Αργύρη Σαλπέα – οικονομολόγου

Δεν πάει άλλο με τα μικροπροσωπικά   και μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες της κοινωνίας σε σχέση με τα σκουπίδια .Η Κοινωνία οφείλει να ξέρει  όλη την αλήθεια ,αλλά και εάν δεν την ξέρει,  οφείλει να υποχρεώσει τους αρμοδίους σε ένα πραγματικό δημόσιο διάλογο,  όλοι ενώπιων όλων, ώστε να την μάθει.

Διότι όλος ο διάλογος γύρω από τα σκουπίδια γίνεται εν μέσω  μισών αληθειών και σιωπών. Οι μισές αλήθειες   είναι πάντα τα μεγαλύτερα ψέματα και οι σιωπές πάντα κάτι έχουν να κρύψουν. Συνήθως χαμηλού επιπέδου ιδιοτελή συμφέροντα. Η οριστική και αμετάκλητη λύση για τα σκουπίδια είναι εν συντομία η παρακάτω.

1ον] ΧΩΡΟΣ  
Ο χώρος νότια  της ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ που ανήκει στον Δήμο Πύργου.

2ον] ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
Ασφαλής και απόλυτα φιλική περιβαλλοντικά αποθήκευση των σκουπιδιών  εως να γίνει το εργοστάσιο. Με μηδενικές οσμές, μηδενικά σταλάγματα στον υδροφόρο ορίζοντα, μηδενικές επιπτώσεις στον γεωφυσικό περιβάλλον και ελάχιστες εως μηδενικές επιπτώσεις στον ατμοσφαιρικό χώρο.

Εάν δεν γίνει  το εργοστάσιο μπορεί να αξιοποιηθούν τα αποθηκευμένα σκουπίδια για ενεργειακή αξιοποίηση επί τόπου με χαμηλό κόστος και παροχή της παραγόμενης ενέργειας σε φτωχούς συμπολίτες μας ,μέσω ΔΕΗ

3ον] ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Άμεση τροποποίηση αυτού του επιστημονικά ανόητου ΠΕΣΔΑ [Περιφερειακού Σχεδιασμού ], ο όποιος με αντιεπιστημονικά κριτήρια προβλέπει  στον Νομό  ΗΛΕΙΑΣ 2  ΣΜΑ [Βορρά, Νότου], ενώ ο Νομός μας έχει πάνω από 30 πηγές παραγωγής αστικών αποβλήτων για ποσότητες από 2-15,000 τονους. Σκεφτείτε τι ταξίδι θα κάνουν τα σκουπίδια της ΔΙΒΡΗΣ !!

Η τροποποίηση πρέπει να προβλέπει για όλους του Δήμους,  τουλάχιστον , χώρους  αποθήκευσης και διαχείρισης  των αποβλήτων τους ,νόμιμα αδειοδοτημένους και ασφαλείς περιβαλλοντικά .

Ο Δήμαρχος ΠΥΡΓΟΥ πρέπει να αποδείξει έστω και τώρα ότι κουμάντο στην ΠΟΛΗ μας και στα προβλήματα της κάνει αυτός και όχι κάποιος άλλος Δήμαρχος  ο οποίος εδώ και χρόνια καπηλεύεται τα προβλήματα με μηδενικές λύσεις για αυτά αλλά με πολλές λύσεις για τις προσωπικές του φιλοδοξίες .

Εάν ο  Δήμαρχος  έστω και τώρα δεν υπερασπιστεί  την ΠΟΛΗ μας και την ιστορία της ,θα την επιβάλλουμε εμείς  ως κοινωνία  επεμβαίνοντας στον χώρο για να μην  πεθάνουν παιδιά από μικρόβια. Κάποτε πρέπει να βγούμε όλοι μαζί και να πούμε στον άλλο Δήμαρχο [καουμπόι] ΩΣ ΕΔΩ

Υ.Γ. Πίσω από τις λύσεις υπάρχει ένα σεβαστό πρόσωπο που βοηθά πάντα διακριτικά σε όλα. Καλό είναι κάποτε κάποιοι να του πουν και κανένα δημόσιο ευχαριστώ. Εγώ δε το γράφω διότι δεν θέλω να παρεξηγηθούν οι προθέσεις μου. Αυτά και εύχομαι να μην χρειαστεί να επανέλθω

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη