Τα ΤΕΙ και οι κλαίουσες χήρες του Νομού μας

Του Αργύρη Σαλπέα - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επειδή δεν μ'αρέσει να κλαίω, τουλάχιστον δημόσια, θέλω να πωτα έξης για το θέμα των ΤΕΙ.

1ον] Ήμουν και είμαι ενάντια στην χυδαία εκμετάλλευση των νέων ανθρώπων και των γονιών τους, από ένα δήθεν σύστημα Επιστημονικής κατάρτισης, που σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του, έκανε πασαλείμματα επιστημονικής επίστρωσης σε νέα μυαλά και τα έβγαζε στην κοινωνία χωρίς τίποτα, παρά μόνο ένα τίτλο που χρησίμευε για το επίδομα στο Δημόσιο.

2ον] Το δικαίωμα στην μόρφωση που πρέπει να είναι  ελεύθερο και δωρεάν για όλους, πρέπει να διαχωριστεί από την δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης και την απόκτηση επαγγελματικών - επιστημονικών γνώσεων και δεξιοτήτων.

3ον] Όποιος πιστεύει ότι  ένα Ίδρυμα εκπαίδευσης,  σε ένα τόπο,  έχει σαν ρόλο να χρηματοδοτεί εισοδήματα από ενοίκια και να στέλνει πελάτες σε καφετέριες, τότε καλύτερα να κλείσουν όλα. Τα Ιδρύματα υπάρχουν για να συμβάλλουν παράλληλα με την εκπαιδευτική τους δουλειά, στην πολιτιστική ,οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Τόπου όπου λειτουργούν.

Αυτό το επιδιώκουν και το επιτυχαίνουν, ως μοχλοί γνώσης, έρευνας και προτάσεων. Είδατε κάτι  τέτοιο στην ΗΛΕΙΑ ? Δείτε τι έχουν κάνει ανάλογα Ιδρύματα στην ΚΡΗΤΗ και τότε κουβεντιάζουμε.

4ον] Η ΗΛΕΙΑ και η πολιτικοί της έχουν καταφέρει το αδιανόητο . Να μην έχουμε ούτε μια Πανεπιστημιακή σχολή από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ η το ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ [ΠΑΤΡΩΝ], όταν έχουν το ΑΓΡΙΝΙΟ η ΣΠΑΡΤΗ η ΚΑΛΑΜΑΤΑ   και όλες οι άλλες Πόλεις .

ΠΡΟΤΑΣΗ
Είναι ευκαιρία τώρα να γίνουν όλα μαζί ,όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια .
α] Μεταφορά της ΣΕΤΤΗΛ και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για δημιουργία ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ .Είναι έτοιμη.

β] Δημιουργία με η χωρίς την βοήθεια του Κράτους ,ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΓΡΟΤΟΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ από τους τοπικούς φορείς σύμφωνα με το ΣΥΝΤΑΓΜΑ . Δήμους , Εκκλησία , Περιφέρεια, Ενώσεις Αγροτών κ.α

Το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ αυτό που θα είναι παράλληλα και CAMPUS θα προσελκύει Φοιτητές από όλο των κόσμο τον χειμώνα και το καλοκαίρι θα φιλοξένει τα καλοκαιρινά τμήματα  των μεγάλων Πανεπιστημίων του κόσμου. HARVAND , LONDON SCHOOL OF ECONOMICS  κ.α ,στα οποία θα συνδυάζονται οι σπουδές με τις διακοπές [θάλασσα] και τον Θρησκευτικό [Μοναστήρια ] και Ιστορικό Τουρισμό. ΟΛΥΜΠΙΑ ,ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ , ΜΥΚΗΝΕΣ , ΜΥΣΤΡΑΣ και τόσα άλλα .

Η ΗΛΕΙΑ είναι ιδανικός τόπος για δημιουργία  Εκπαιδευτικών και ερευνητικών Ιδρυμάτων
Αγροτό-βιοτεχνολογικής κατεύθυνσης  ,αλλά και Ιστορικό-αθλητικών Σπουδών .
Η λειτουργία του μπορεί να υποστηριχτεί από αδιάθετα κονδύλια έρευνας της Ε.Ε. και μεγάλους χορηγούς των Πανεπιστημίων που αναφέραμε .

Η μετατροπή του χώρου  μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Θα τολμήσουμε άλμα ανάπτυξης η θα κλαίμε σαν απατημένες ζωντοχήρες  η οποίες αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να διώξουν τον άντρα τους μετά κλαίνε γιατί έφυγε ?
Ότι γράφω παραπάνω δεν μου ήρθε σήμερα .Είναι μελετημένο και έτοιμο να υλοποιηθεί ,εάν οι Τοπικοί φορείς αποφασίσουν να προσφέρουν έστω και μια φορά στον τόπο τους και όχι στον εαυτόν τους !

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη