Το δημοπρατήριο και το παγόβουνο

Του Αργύρη Σαλπέα


Ευτυχώς που ανοίξαμε  το  θέμα και φάνηκε πέραν  όλων των  άλλων  για άλλη μια φορά  η παθογένεια  των πολιτικών στην Ηλεία. Σύρονται πίσω από τα γεγονότα, αντιδρούν στην επικαιρότητα και ποτέ δεν  έδρασαν και δεν  δρουν με βάση τις  ανάγκες  ενός  υπάρχοντος  σχεδίου και μιας συμφωνημένης στρατηγικής .

Το ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ είναι η κορυφή του παγόβουνου .

Κάτω από την κορυφή κρύβονται οι γνωστές σε όλους απώλειες  ,[ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ,ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ , ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ , ΒΙΟΜ.ΖΩΝΗ .ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ,και τόσα άλλα .]
ΕΠΙΜΕΝΩ λοιπόν για πολλοστή φορά δημοσίως και ιδιωτικώς .

Οι   Δήμοι της Νότιας Ηλείας  μαζί με το Επιμελητήριο  οφείλουν,  «χθες» και όχι «αύριο» ,. να   συμπτύξουν ένα Αναπτυξιακό   Σύνδεσμο  με άμεσο στόχο την  εκπόνηση ενός Αναπτυξιακού σχεδίου Νότιας Ηλείας (όχι μελέτες για να τα αρπάξουν πάλι κάποιοι), στηριζόμενοι σε ένα Αναπτυξιακό ,Τεχνοκρατικό και Επιστημονικό Συμβούλιο από ντόπιους Επιστήμονες και Τεχνοκράτες .

Το Αναπτυξιακό αυτό σχέδιο πρέπει να «ξεδιπλωθεί»  στους έξης άξονες .
1ον] Οργανωμένη και ενσωματωμένη στις ειδικές συνθήκες του περιβάλλοντος  Τουριστική προοπτική  του χώρου ενιαία . Από το Γιαννιτσοχώρι , έως το Κατάκολο πρέπει να δημιουργηθεί μια ενιαία ζώνη διακοπών πολύπλευρων προσφορών Τουρισμού.[ ιστορικός ,πολιτιστικός ,θρησκευτικός ,ψυχαγωγικός ,εναλλακτικός ,υγείας ,Τουρισμός Κρουαζιέρας  ως παράγοντες προσέλκυσης Τουρισμού καλύπτονται απόλυτα και σε ανώτατο επίπεδο περιεχομένου σε αυτή την περιοχή. Η προαναφερόμενη περιοχή μπορεί να εξελιχτεί πολύ καλύτερα από τις ΚΑΝΝΕΣ και την ΙΜΠΙΖΑ η την ΡΙΒΙΕΡΑ .

2ον] Οργάνωση  υποδομών  [στις Δημόσιες και Δημοτικές εκτάσεις ] οργανωμένων χώρων  εμπορίας και επιστημονικής υποστήριξης των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και μέσω αυτών , των αγροτών της Περιοχής ,ιδιαίτερα των νέων . [Δημοπρατήριο   και Εργαστήριο πιστοποίησης Γεωργικών και  Κτηνοτροφικών προϊόντων ,Επιχειρηματικό Πάρκο Γεωργικής και Νέας Οικονομικής κατεύθυνσης.]

3ον]Οργάνωση  υποδομών , Παγίων και Ανθρώπινου δυναμικού,  νέων τεχνικών Γεωργίας και Κτηνοτροφίας για την απασχόληση   με στόχο την προσέλκυση Νέων Ανέργων Επιστημόνων και Αγροτών στην ενασχόληση με νέες ανταγωνιστικές μορφές καλλιέργειας που παράγουν εξόχως ανταγωνιστικά προϊόντα και συμβάλλουν στην αύξηση των εξαγωγών και την μείωση των εισαγωγών Γεωργικών προϊόντων . [Υδροπονικό και Αεροπονικό Πάρκο Κ.Λ.Π.]  

Δεν μπορεί η Δράμα και η Βέροια να εξάγουν χιλ.τόνους ντομάτα και Εμείς, η γενέθλια γη της παραγωγής της,  να την έχουμε μόνο για τις λαϊκές και τα Μανάβικα .Η Αναπτυξιακή καταστροφική διαστροφή του Νομού και αυτών που τον καθοδηγούν τα τελευταία χρόνια  γίνεται ολοφάνερη εάν σκεφτεί κανείς ότι η Δράμα και η Βέροια  που αγόραζαν ντομάτες από Εμάς τώρα μας πουλάνε ντομάτες .Το χειρότερο είναι ότι αυτό ισχύει και για το Βέλγιο .

4ον] Αναβάθμιση των μεταφορών με τις υπάρχουσες υποδομές . Εκσυγχρονισμό και εξέλιξη μέσω ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ του Αεροδρόμιου Επιταλίου σε  cargo   και Τσάρτερ αεροδρόμιο , ώστε αφενός  τα οπωροκηπευτικά μας να βρουν αγορές Ευρώπης όπως η ντομάτα Ιεράπετρας  ,αφού το ίδιο βράδυ θα μπορούν να είναι στην αγορά του Μονάχου η άλλων πόλεων της Ευρώπης και της Ρωσίας ,αφετέρου  η ΟΛΥΜΠΙΑ και το ΚΑΤΑΚΟΛΟ θα γίνουν εύκολα σημεία  εισόδου  για την χώρα μας  και όχι σημεία μιας απλής επίσκεψης όπως είναι σήμερα.

Όλα αυτά μπορούν να σχεδιαστούν , να διεκδικηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα  από το μέτωπο που προανέφερα,  αρκεί να  μην αρχίσουν κάποιοι , λόγω ανεπάρκειας και αγωνιώδους προσπάθειας να κρατήσουν την καρέκλα τους ,να λένε ότι αυτά δεν γίνονται,  η ναι μεν αλλά και άλλες ανοησίες,  που αυτούς μεν τους βόλεψαν , τον τόπο όμως τον έστειλαν εδώ που κατάντησε . Η τώρα που υπάρχουν τόσα αδιάθετα λεφτά στο ΕΣΠΑ η ΠΟΤΕ δεν θα γίνουν τα
αναγκαία έργα στην Ηλεία.

Τελειώνοντας θέλω να πω δυο πράγματα .

1ον] Για όλα τα παραπάνω έχουν κατατεθεί πλήρεις προτάσεις εδώ και χρόνια και κατ’επανάληψη ,οι οποίες αγνοούνται με ψέματα και αλαζονικές συμπεριφορές από κάποιους .
Εν όψει των Δημοτικών εκλογών όλα θα βγουν στο φως ζητώντας απαντήσεις δημόσιες και τεκμηριωμένες και όχι καφενείου.

2ον]Κάποιοι εκμεταλλεύονται το θέμα του ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟΥ για να το μετατρέψουν σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ ,  κάτι που καθιστά την επιχειρηματολογία τους  έωλη .Αντί λοιπόν να κοιτάνε για άλλη μια φορά την πάρτη τους ,ας κοιτάξουν για πρώτη φορά το καλό του τόπου και ας συστρατευθούν με σεμνότητα σε ένα μεγάλο στόχο ,δηλώνοντας έτσι την συγγνώμη τους διότι χρησιμοποίησαν την κοινωνία για πάρτη τους και όχι για την κοινωνία.

Όσοι δε συμμετέχουν θεσμικά στην Πολιτική ζωή του Νομού καλό είναι να αποδείξουν την πίστη τους στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας και με καμιά παραίτηση και να μην κρύβονται πίσω από πολιτικάντικα επιχειρήματα και τακτικές ,διότι  η σήψη στην πολιτική ηθική και σκέψη δεν μεταμορφώνει το αντικείμενο σε ροκφόρ αλλά σε καρκίνωμα .

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη