Το 2ο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ έχει πολιτικό ενδιαφέρον; Αφορά την καθημερινότητα των πολιτών;

Του Βασίλη Μανδαράκη – γραμματέα της ΝΕ Ηλείας και μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

Το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ (από 12/12 έως 15/12/2013) πραγματοποιείται σε δύσκολες και κρίσιμες στιγμές για την χώρα αλλά και για τους πολίτες. Συνεχίζουμε να είμαστε σε κρίση η οποία εκτός από οικονομική έχει εξελιχθεί σε κοινωνική (πχ Απορρίμματα) και πολιτική .

Το πολιτικό σύστημα δείχνει ότι έχει δυσκολία να διαχειριστεί με κοινωνική δικαιοσύνη και με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα. Είναι φανερό ότι απουσιάζει ένα συμφωνημένο εθνικό σχέδιο εξόδου. Υπάρχει μεγάλη πόλωση εκτός ουσίας, μεταξύ του δεξιού συντηρητισμού της ΝΔ και του αριστερού λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που θρέφει την Χρυσή Αυγή η οποία περιμένει στο βάθος.

Η κυβέρνηση παρά τα όποια βήματα βελτίωσης και τις υποσχέσεις, παίρνει μέτρα που μέρος τους ανακυκλώνουν την κρίση, δεν περιλαμβάνουν ουσιαστικές δίκαιες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα( πχ Φορολογικό) η δεν παίρνει άλλα, όπως μείωσης της σπατάλης (πχ για το ίδιο αντικείμενο υπάρχουν πέντε πελατειακοί οργανισμοί ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει όλα σε όλους, άλλα λέει έξω άλλα μέσα, χωρίς πρόταση διεξόδου, δημιουργώντας ένα επικίνδυνα θολό τοπίο, όπου η λέξη μεταρρύθμιση φαντάζει εχθρική, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες, βάζοντας έτσι εμπόδια στην ανασυγκρότηση της χώρας. Η ΔΗΜΑΡ, προσπάθησε και προσπαθεί να παρέμβει δημιουργικά.

Πιστεύει ότι στο ψευτοδίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση είναι η ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος, μέσα από την δημιουργία της Κεντροαριστεράς η οποία θα έχει καθοριστικό ρόλο. Για να προχωρήσει η χώρα πρέπει να παρέμβουν οι δυνάμεις του ορθολογισμού του ευρωπαϊσμού και του μεταρρυθμισμού. Άρα οι σκόρπιες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς πρέπει να ανασυγκροτηθούν με τρόπο που να αποτελέσουν την εγγυήτρια δύναμη της πολιτικής σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής προοπτικής εξόδου από την κρίση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η ΔΗΜΑΡ απέδειξε με την συμμετοχή της στην κυβέρνηση ότι είναι το σύγχρονο αριστερό κόμμα, που έχει θέσεις και δεν φοβάται τις ευθύνες, αυτό μένει να το επιβεβαιώσει και το συνέδριο. Το συνέδριο λοιπόν της ΔΗΜΑΡ με τις αποφάσεις του, μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει στην δημιουργία του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, χωρίς αποκλεισμούς, για το συμφέρον των πολιτών και της χώρας.

Να βοηθήσει ξεπερνώντας συνθετικά και θετικά την διαφωνία που έχει προκύψει εσωκομματικά, για τον τρόπο και όχι για τον στόχο που είναι η ίδρυσης της Κεντροαριστεράς και που είναι κοινός. Να μην αρνηθεί τον διάλογο και με τους 58 γιατί θα είναι σαν να αρνείται τον εαυτόν της. Έχει λοιπόν μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ διότι μπορεί να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις που θα αφορούν όλη την κοινωνία.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη