13|10
2018
23:46

Γιώργος Καραγκούνης: Ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας

Μία ιστορία για την Ηλεία μοναδική μία φωτογραφία αποκλειστική από έναν μύθο του αθλητισμού και το "φως" των αξιών

Του Θέμη Μαντά

Ο Γιώργος Καραγκούνης ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΖΕΤΑΙ στο ιστορικότερο Στάδιο της γης, από καταβολής του γνωστού κόσμου, κάνοντάς μας, την τιμή.

Ο κορυφαίος σε διακρίσεις Έλλην ποδοσφαιριστής σε αυτό το "γήπεδο" δεν έχει αγωνιστεί και πλέον ήρθε η ώρα του.... 


Ο διασημότερος Ηλείος αθλητής στη γη, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο Κόροιβος ήταν ο πρώτος Ολυμπιονίκης στην αρχαιότητα, δικαιούται την τιμή και η Ηλεία να του δοθεί το πρώτο "φως" της ειρήνης από την πρωθιέρεια διότι πέτυχε ως αρχηγός να γράψει μία Παγκόσμια ιστορία στο ποδόσφαιρο που όμοιά της ίσως να μην ξαναγραφτεί από Έλληνα ίσως Ηλείο που γεννήθηκε στην Ολυμπιακή γη ανατράφηκε σ' αυτήν και δεν την ξέχασε ποτέ. 


Ο Καραγκούνης είναι ένας σύγχρονος Απόλλωνας όπως αναφέρει η επίκληση "Θεέ του ήλιου και της ιδέας του φωτός, στείλε τις ακτίνες σου και άναψε την ιερή δάδα για τη φιλοξενη πόλη του ...Τόκυο γιατί πράγματι είναι αυτό που ζητάει η ανθρωπότητα.

Τη σχεσιοδυναμικότητα του ρόλου που έχει πρωταγωνιστήσει ο αθλητής.

Δεν είναι μόνον η διάκριση αλλά η ανάδειξη των χαρακτηριστικών "στων ευγενών αγώνων που έλαμψε" και δεν είναι μόνο το επίτευγμα που κάνει το μέγεθος, ή την παράκληση, είναι και το ήθος ή διαχείριση του θρυλικού επιτεύγματος του προσώπου. 


Γι αυτό ο Καραγκούνης ας μεταφέρει... τον κότινο γιατί είναι απ' τους ευπατρίδες της νίκης και θα τρέξει την ελπίδα για το αύριο, αυτό που χρειάζεται η ανθρωπότητα.


" Όχι μόνο για τη νίκη ούτε ως ασπίδα για το ρατσισμό αλλά γιατί έξω απ ’το ιερό στήθος της Άλτης, έξω απ’ την Ολυμπία και την Ελλάδα,
σ’ όλη τη γη σ’ όλη τη θάλασσα
παντού όπου πρέπει να υπάρχει αγάπη
παντού πρέπει να σβήσει ο πόνος
η υποκρισία, το μίσος, η φωτιά , η φτώχεια φέρνοντας το μεγάλο μήνυμα…. όπως έγραψε και παραφράσαμε του στίχους του μοναδικού Ηλείου ποιητή Τάκη Δόξα.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά το επίτευγμα, το πρόσωπο για το οποίο γίνεται ο λόγος, παραμένει υπηρέτης του αθλητισμού δεν μολεύτηκε και ο μύθος αυτός δε θα πεθάνει ποτέ. 
Γιατί έτσι πρέπει να στεφανώνουν τους νικητές του Ιερού Αγώνα της ζωής, της ανθρωπότητας και των αξιών όπως τονίζει ο εκ των κορυφαίων παιδαγωγός Κουμπερτέν στο δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση που ανέδειξε αργότερα ως όρο ο Κάρλ Ρότζερς.

kara11

Περισσότερα από την κατηγορία


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.