14|11
2018
09:55

Η Ολυμπία να παίξει ένα πιο ισχυρό ρόλο στο αθλητικό γίγνεσθαι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου η επιστημονική διημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πόλης  Αθλητισμού  για το έτος 2018»,υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συνδιοργανωτές τον αθλητικό όμιλο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ και την ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Ηλείας και είχε σαν θέμα: « Διαχείριση και οργάνωση ομαδικών αθλημάτων στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

olympia diimerida1

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ευλογία του Επισκόπου Ηλείας και Ωλένης κου Μπαχού Αθανασίου και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ολυμπίας Κοτζάς Ευθύμιος στο καλωσόρισμα του αναφέρθηκε στις διαχρονικές αξίες που ο Τόπος αυτός δημιούργησε και στην ανάγκη που έχει ο αθλητισμός σήμερα να στηριχτεί στις αξίες αυτές. Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του επανέλαβε την αναγκαιότητα ανάδειξης της Ολυμπίας σε σύγχρονο επιστημονικό και εκπαιδευτικό κέντρο για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Στο χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κος Αθανάσιος Κατσής εξέφρασε την επιθυμία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για μια στενότερη εκπαιδευτική συνεργασία με Χώρους Παγκόσμιου Συμβολισμού, όπως η Ολυμπία .

olympia diimerida2

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Μαργέλη Χρήστος επαγγελματίας Καλαθοσφαιριστής 1991-1999, σχολιαστής και αναλυτής στην cosmotetv. Θεωρείται δε ως ένας εκ των OpinionLeaderτου σύγχρονου μπάσκετ.

Στο θέμα του με τίτλο «Η επίδραση των socialmediaστην διαμόρφωση του προφίλ των νεαρών αθλητών στα ομαδικά αθλήματα» παρουσίασε με τρόπο αναλυτικό τη – δυστυχώς - τεράστια επίδραση των μέσων στη διαμόρφωση του Χαρακτήρα των νεαρών αθλητών.

olympia diimerida3

Στη συνέχεια ο Μαμμίδης Χρήστος, υπεύθυνος για το Ελληνικό Μπάσκετ στη μεγαλύτερη πλατφόρμα του κόσμου, το Eurobasket.com, με θέμα «οικονομική ανάπτυξη μέσα από τον αθλητισμό και τρόποι εφαρμογής του στην Ελληνική Πραγματικότητα», ανέπτυξε τις δυνατότητες ανταποδοτικότητας του ελληνικού αθλητισμού και αναφέρθηκε διεξοδικά τόσο στο ΝΒΑ, όσο και στον Μαραθώνιο της Αθήνας δύο παράλληλες διαδρομές προς την οικονομική αυτοτέλεια.

olympia diimerida4

Η πρώτη ημέρα έκλεισε με τον εκπρόσωπο της πρότυπης Ακαδημίας ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ο οποίος παρουσίασε τους στόχους, τα προγράμματα και την ολοκληρωμένη χρηματοδότηση όλων των δράσεων της Ακαδημίας από ιδιώτη χορηγό.

Τη συνεδρία του Σαββάτου άνοιξε με ομιλία του, ο πρώην προπονητής των εθνικών ομάδων ανδρών και Γυναικών, καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών Μίσας Κων/νος με θέμα «Διαχείριση κρίσεων τρόποι επίλυσης και ανάπτυξη αξιοπιστίας στο πλαίσιο της ομάδας»

Ο κος Μίσσας καθήλωσε τους συμμετέχοντες με λόγο απλό και ουσιαστικό αναφέροντας άπειρα παραδείγματα από την παρουσία του στις εθνικές ομάδες για τον τρόπο που χειρίστηκε δύσκολες καταστάσεις ανάμεσα σε παίκτες ή ανάμεσα σε παίκτες και παράγοντες.

Τις εργασίες της Διημερίδας έκλεισε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κος Παναγιώτης Αλεξόπουλος εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η διημερίδα αυτή θα συνδράμει στην βελτιστοποίηση του αθλητικού γίγνεσθαι σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό Επίπεδο.
Τέλος ευχή όλων των συμμετεχόντων είναι η Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων να παίξει ένα πιο ισχυρό και ουσιαστικό ρόλο στο σύγχρονο αθλητικό γίγνεσθαι.

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

olympia diimerida5

Στο περιθώριο της Διημερίδας έγινε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κο Αθανάσιο Κατσή. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, οΒουλευτής και πρώην υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβάνης, ο Κοσμήτορας Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Γιώργος Δεββές και η Δημοτική Σύμβουλος Ροή Αντωνοπούλου.

Η συζήτηση όπως ήταν φυσικό περιεστράφη γύρω από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την συγχώνευση ΤΕΙ με ΑΕΙ και τις προοπτικές που υπάρχουν για την Ηλεία από την διαδικασία αυτή.Ο κος Πρύτανης περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αντιμετωπίζει το θέμα αυτό. Κοινό συμπέρασμα όλων ήταν ότι ο Νομός δικαιούται τη σχολή Πολιτισμού και Αθλητισμού, η λειτουργία της οποίας στην Ηλεία και η σύνδεσή της με την Ολυμπία το παγκόσμιο brandname της Χώρας θα της έδινε διεθνή αίγλη και καταξίωση.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη