12|05
2019
16:55

Απόλλων Πύργου: Συζητείται παντού

  • Τρίπολη: Η Τσουκαλά επίσημα στο Ευρωπαϊκό διεκδικεί πρόκριση και στο Έπταθλο
  • Κεφαλονιά: Μεγάλη επίδοση από Μπεγιάϊ .
  • Νέες νίκες για Δεσπολλάρη , Τσαμπά

Του Θέμη Μαντά

Με επίδοση 50 μέτρα και 35 εκατοστά στον ακοντισμό που καταγράφτηκε στα πινάκια και όχι 50μ. 32εκ. που αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, η Μαργαρίτα Τσουκαλά , στην ημερίδα ρίψεων στην Τρίπολη, πήρε το εισιτήριο στο αγώνισμα για το Πανευρωπαϊκό Νεανίδων-εφήβων που θα γίνει στη Σουηδία. Η αθλήτρια, που φέτος περνάει τη δυσκολότερη χρονιά της λόγω πολλαπλών στόχων, είναι βέβαιο ότι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της στο έπταθλο θα σημειώσει επίδοση πάνω από τους 5.250 βαθμούς για να πάρει και σε αυτό το άθλημα την πρόκριση για τους Πανευρωπαϊκούς.

Η πρωταθλήτρια του Απόλλωνα Πύργου Μαργαρίτα Τσουκαλά έχει επιβεβαιώσει την εξαιρετική της κατάσταση στον αθλητισμό και πέραν των υποχρεώσεών της έχει ακόμη να δώσει «εξετάσεις» , όπως και η μαθητιώσα νεολαία της Γ’ Λυκείου, για την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο. Στο διάστημα των Πανελληνίων εξετάσεων η προπόνησή της αθλήτριας θα είναι πλημμελής αλλά δεν πρόκειται να την επηρεάσει. Ο Σάκης Καίσαρης είναι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά και η αθλήτριά του θα ολοκληρώσει τον κύκλο της, στον Πύργο, με μεγάλες επιτυχίες όσο στον αθλητισμό αλλά και στη βαθμολογία των ψυχοφθόρων Πανελλαδικών εξετάσεων. «Η αθλήτριά μου είναι μαχήτρια και οι υψηλοί της στόχοι θα επιτευχθούν. Μπορούν να πάνε μαζί αθλητισμός, πρωταθλητισμός και σχολείο. Βεβαίως η πολιτεία μπορούσε να βελτιώσει το θέμα εκπαίδευση όχι μόνο για τους αθλητές αλλά για όλους τους μαθητές. Εμείς αγωνιζόμαστε με αυτές τις συνθήκες και θα πάμε καλά γιατί αυτό διδάσκουμε να έχουμε σκοπό και στόχους…»

Στα Βεργώτεια

Ο Απόλλων Πύργου είχε παρουσία και στα Βεργώτεια, αγώνες που έγιναν στην Κεφαλονιά, στη μνήμη του πατριώτη Βεργωτή. Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τους αγώνες, τους έχει κάνει διεθνείς και η τοπική αυτοδιοίκηση όχι μόνο τους χρηματοδοτεί αλλά και τους υποστηρίζει με το Δήμαρχο και τη περιφέρεια να είναι αρωγοί.

Στο αγωνιστικό μέρος οι δύο Έλληνες πρωταθλητές των αλμάτων, Τεντόγλου με 8μ 10 εκ. και η Παπαχρήστου με 6μ.59 εκ, ξεκίνησαν ιδανικά, κάνοντας διαφήμιση στην Ευρώπη -με την είδηση των επιδόσεών τους-στην Κεφαλονιά.

Οι αθλητές του Απόλλωνα που έτυχαν της φιλοξενίας των Επτανησίων έκαναν επιδόσεις και σημείωσαν επιτυχίες.

Στα 400 μέτρα ο 18χρονος Αντώνης Μπεγιάι, χωρίς την παρουσία του προπονητή του Θανάση Παπαγρηγορίου που είναι στο εξωτερικό, έκανε ένα καταπληκτικό 400άρι σε 52’’25 καίτοι δεν είναι αθλητής της παρατεταμένης ταχύτητας. Αυτή η επίδοση για τον πειθαρχημένο αθλητή δημιουργεί τις προϋποθέσεις στο αγώνισμά του, στα 1500 μέτρα, να κάνει ένα ρεκόρ κάτω από 4’ 00’’00 που είναι θέμα ημέρας, ώστε ο πρωταθλητής του Απόλλωνα να σπάσει αυτό το ψυχολογικό φράγμα και να μπει σε άλλες διεκδικήσεις, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στην ίδια κούρσα, ο Πανελληνιονίκης Κώστας Τόσκα, επίσης αθλητής του Παπαγρηγορίου έκανε μία κούρσα στα 400 μέτρα στα 53’’17.

Η τρίτη Πανελληνιονίκης των 800 μέτρων Λυκείων Γεωργία Δεσπολλάρη αγωνίστηκε στα 100 και 200 μέτρα προκειμένου να δοκιμάσει και να γράψει επιδόσεις ώστε να δημιουργήσει νέα δεδομένα στα πέρασμά της για τα 800 και 1500 μέτρα. Η 16χρονη πρωταθλήτρια του Απόλλωνα που έχει προπονητή το Σάκη Καίσαρη στα 200 μέτρα πέτυχε 26’’71 πίσω από την Ουκρανή Μαρία Μιλένκο και φόρεσε το ασημένιο μετάλλιο ενώ στα 100 μέτρα φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο με 13’’00 και ήταν πίσω από την Ουκρανή που προαναφέραμε και την 20χρονη Καλλή Μακρή της Πάτρας που έκανε 12’’67.        

Ο ανερχόμενος Τσαμπάς

Ο 15χρονος παμπαίδας Δημήτρης Τσαμπάς, που ασχολείται με τα σύνθετα καταχειροκροτήθηκε στη σφαιροβολία που με βολή 13 μέτρα και 99 εκατοστά πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του. Ο νεαρός αθλητής είναι ένα από τα νέα ταλέντα του Απόλλωνα και το μέλλον του θα είναι ανάλογο των συναθλητών και συναθλητριών του των μεγαλύτερων κατηγοριών.

Η Ηλιοπούλου και Θεοχαροπούλου

Στα 80 μέτρα παγκορασίδων η 15χρονη Ηλιάνα Ηλιοπούλου επίσης του Απόλλωνα Πύργου με 11’’20 ήταν τρίτη και φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο . Η νεαρά αθλήτρια θεωρείται ένα από τα νέα ταλέντα του συλλόγου και μέχρι τέλος της σεζόν θα έχει επιδείξει νέες επιδόσεις για την ηλικία της. Η 15χρονη Ελπίδα Θεοχαροπούλου του Απόλλωνα Πύργου υπερπήδησε το 1 μέτρα και 38 εκατοστά σ’ ένα αγώνα με πολύ υψηλό συναγωνισμό και μεγαλύτερες ηλικιακά αθλήτριες που ξεπέρασαν τα 1 μέτρα και 80 εκατοστά και πρωταγωνίστρια τη πρωταθλήτρια Ελλάδας Παναγιώτα Δόση.

Οι εμπειρίες

Στο άλμα σε μήκος η Νίκη Ποϊραζίδη η οποία αυτή την εποχή λόγω τραυματισμού έμεινε λίγο πίσω προπονητικά αλλά είχε την σπουδαία εμπειρία να αγωνιστεί μαζί με την πρωταθλήτριας Ευρώπης Βούλα Παπαχρήστου. Η 15χρονη που έχει μεγαλύτερες επιδόσεις στο μήκος έμεινε πίσω με 4 μέτρα και 58 εκατοστά αν και δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί τις μεγαλύτερες ηλικιακά πρωταθλήτριες που ξεπέρασαν τα 6 μέτρα.

*Αρχηγός αποστολής της ομάδας του Απόλλωνα Πύργου ήταν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Λαμπρινή Αναστασοπούλου

*Στους αγώνες ως κριτής βρέθηκε και ο συμπολίτης επίσημος κριτής αλμάτων ΣΕΓΑΣ Γιάννης Ντούσης..

stivos apoll1

Από αριστερά: Ο Αντώνης Μπεγιάι με τους συναθλητές του: Νώντα Γεωργακόπουλο πρωταθλητή Λυκείων στο δέκαθλο που προληπτικά δεν αγωνίστηκε, τον πρωταθλητή Λυκείων στο μήκος Ηλία Κελεσίδη, τον επίσης πρωταθλητή Κώστα Τόσκα στα 400 μέτρα εμπόδια

stivos apoll4

Μία αναμνηστική φωτογραφία των αθλητριών του Απόλλωνα με την πρωταθλήτρια του άλματος σε ύψος Παναγιώτα Δόση

stivos apoll3

Ο Δημήτρης Τσαμπάς στο ψηλότερο σημείο του βάθρου, νικητής στη σφαιροβολία

stivos apoll2

Η Γεωργία Δεπσπολάρη (αριστερά) στην απονομή των 200 μέτρων.

stivos apoll5

Η Μαργαρίτα Τσουκαλά, στην Τρίπολη, ποζάρει με την επίδοση-εισιτήριο για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.