23|05
2019
09:06

Οι βαθμολογίες όλων των κατηγοριών των σωματείων στίβου στα διασυλλογικά

  • Απόλλων Πύργου: Στο «ρετιρέ»

  • Κόροιβος Αμαλιάδας: Σταθερή αξία στον αγωνιστικό στίβο

Γράφει  ο Θέμης Μαντάς

Οι βαθμολογίες των διασυλλογικών πρωταθλημάτων Ανδρών –Γυναικών, των Παίδων –Κορασίδων (U-18) και των Παμπαίδων –Παγκορασίδων Α’ , έχουν δημιουργήσει στους προπονητές του Απόλλωνα Πύργου Παπαγρηγορίου – Καίσαρη – Νικολαΐδη (υποδομές)  μεγάλη ικανοποίηση από την  συγκομιδή των βαθμών.

Οι συντονισμένες προσπάθειές τους, το πρόγραμμα που εφαρμόζεται με συνέπεια στο σωματείο, η παρουσία του διοικητικού συμβουλίου με Πρόεδρο τον επιχειρηματία Βασίλη Τσαούση αλλά και όλους όσοι έχουν βοηθήσει Αθανασόπουλο Τρύφωνα, Αφοί Καλομοίρη, Χάρη Σπηλιόπουλο, Κώστα Παναγιωτόπουλο (Κεραμοτουβλοποιία)  δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σε Άνδρες-Γυναίκες και OPEN

Ο Απόλλων Πύργου μέχρι στιγμής και μετά τις βαθμολογίες πέτυχε να ανέβει ακόμη περισσότερο βαθμολογικά στην κατηγορία Ανδρών και Γυναικών (μαζί με εφήβους και νεάνιδες) κατακτώντας τη δεύτερη θέση στα σωματεία της Πελοποννήσου, στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων εκτός Λευκάδας-Κέρκυρας, με 129 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Κόροιβος Αμαλιάδας έχει σημειώσει διάκριση αφού βρίσκεται στην 7η θέση με 74 βαθμούς (προπονητές Καστανάς και Ασπραδάκης). Τόσο ο Απόλλων Πύργου όσο και ο Κόροιβος έχουν χάσει πολλούς αθλητές/ιές τους με μετεγγραφές λόγω σπουδών των αθλητών-αθλητριών αφού χρειάζονται οικονομικά βοηθήματα και τα λαμβάνουν σε ρουχισμό-διατροφή.Γι αυτό τα σωματεία, ανεμπόδιστα και προς όφελός τους, μη δυνάμενα να ανταποκριθούν τους/τις παραχωρούν. Αν ο Απόλλων Πύργου και ο Κόροιβος Αμαλιάδας, υποστηρίζονταν από τις τοπικές κοινωνίες ή τις Δημοτικές αρχές π.χ. όπως  μερικά ομαδικά αθλήματα, τότε οι βαθμολογίες τους θα ήταν υψηλότατες και θα διατηρούσαν το δυναμικό τους…

Σε Παίδες και Κορασίδες

Η ομάδα στίβου  του Απόλλωνα Πύργου εκτός της μεγάλης κατηγορίας  των Ανδρών και Γυναικών είχε μεγάλες επιτυχίες στην κατηγορία Εφήβων και Νεανίδων την U-18 όπου με 107 βαθμούς  ήταν 4ος στη βαθμολογία της  Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Δυτικής Ελλάδας με πρώτη την Ολυμπιάδα Πάτρας, δεύτερο τον Αθηνόδωρο Αιγίου και τρίτη την ομάδα της ΓΕ Αγρινίου.

Η ομάδα του Κοροίβου ήταν στην 8η θέση με 55 βαθμούς. Η ομάδα της ΑΕ Λεχαινών στην 13η θέση με 27 βαθμούς. Ο Ν.Ο. Ζαχάρως στην 20ή θέση με 4 βαθμού. Η ΑΓΕ Πύργου στην 22η θέση με 2 βαθμούς.

Σε Παμπαίδες-Παγκορασίδες

Στην κατηγορία των λιλιπούτειων αθλητών, ο Απόλλων Πύργου μετά και την ολοκλήρωση εξάθλου και πεντάθλου συγκέντρωσε 63 βαθμούς (26 στις κορασίδες, 11 στους Παμπαίδες συν 26 σε έξαθλα και πένταθλο) καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

  • Ο Κόροιβος Αμαλιάδας (Καστανάς-Ασπραδάκης) βρίσκεται στη 10η θέση με 59 βαθμούς (Παμπαίδες:24+Παγκορασίδες:34+Έξαθλο:1).
  • Η ΑΕ Λεχαινών (Μαίρη Σωτηρακοπούλου) είναι στην 11η θέση με 48 βαθμούς (19+22 από παμπαίδες-παγκορασίδες+7 από το πένταθλο)
  • Ο Ν.Ο. Ζαχάρως (προπονητής Άρης Καλογερόπουλος) είναι στην 13 θέση με 40,5 βαθμούς (22+18,5 από παμπαίδες και παγκορασίδες)
  • Ο ΓΠΣ Αναγέννηση Πύργου (προπονητής Μάκης Κόκκαλης) που φέτος για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε ως σωματείο κατέλαβε τη 16η θέση με 26 βαθμούς (18 στους παμπαίδες και 8 από τα έξαθλα).
  • Η ΑΓΕ Πύργου με 9 βαθμούς (προπονητές Χαρά Κουτσούνη- Γιάννης Παλαιολόγος) στην 20ή θέση σε σύνολο 26 σωματείων της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Ελλάδας.

Στη μικρότερη κατηγορία ο συναγωνισμός είναι εντονότατος. Η ΑΓΕ Ζακύνθου (127 βαθμοί) έχει δημιουργήσει για φέτος την καλύτερη ομάδα στη Δυτική Ελλάδα και μετά τα έξαθλα ξεπέρασε και την Ολυμπιάδα Πάτρας (110 βαθμοί). Σταθερή η ομάδα του Αιγίου ο Αθηνόδωρος (102 βαθμοί). Επίσης Ανεβασμένη η ομάδα της  Παναχαϊκής (85 βαθμοί) και της Κεφαλονιάς (84 βαθμοί) , το Αγρίνιο (80 βαθμοί).

Συμπεράσματα

Συμπερασματικά μέσα από τη βαθμολογία φαίνεται ξεκάθαρα ότι  στα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς καίτοι ο πληθυσμός των κατοίκων είναι σχετικά μικρότερος τα αγόρια και τα κορίτσια ασχολούνται με τον αγωνιστικό αθλητισμό και αυτό οφείλεται στους προπονητές-γυμναστές έχοντας καλά αποτελέσματα που είναι ενθαρρυντικά γι αυτούς. Επίσης στην Αιτωλοακαρνανία παρατηρούνται αποτελέσματα ανάπτυξης που εμφανίζουν μόνον η ΓΕ Αγρινίου και η Ναύπακτος. Οι ομάδες Πνοή (νεοσύστατο) και Ιωνικός 80 βαθμολογούνται χαμηλά. Δε βαθμολογήθηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης που ιδρύθηκε πέρσι.

stivos1

Το διοικητικό συμβούλιο του Απόλλωνα Πύργου με γονείς και τους αρχιπροπονητές τους Καίσαρη και Παπαγρηγορίου.

stivos3

Ο Πρόεδρος Βασίλης Τσαούσης και οι προπονητές του Απόλλωνα Πύργου στη διάρκεια αγιασμού. Διακρίνεται ο ιερέας  Νεκτάριος, της Αγίας Τριάδας Πύργου.

stivos2

Ο προπονητής  Νίκος Καστανάς με τον πρωταθλητή Αλέξη Αργυρόπουλο

stivos4

Μάνος Ασπραδάκης ο έτερος προπονητής του Κοροίβου Αμαλιάδας.


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.