25|06
2019
08:06

Απόλλων Πύργου: Νέα Πανελλήνια βαθμολογική καταξίωση

Σε έφηβους και νεάνιδες - Απαίτηση από τη νέα Δημοτική αρχή για ανάλογη συμπεριφορά της προσφοράς του σωματείου

Του Θέμη Μαντά

O Γ.Σ. Απόλλων Πύργου έδωσε το Πανελλήνιο στίγμα του στον κλασικό αθλητισμό μετά και το εξαιρετικά ανταγωνιστικό Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, το γνωστό με το διεθνές όνομα, U-20. Ο Γ.Σ. Απόλλων Πύργου μακράν  κορυφαίο σε διακρίσεις στιβικό σωματείο του Δήμου Πύργου  εφ’ όλης της αθλητικής  ύλης σε Πανελλήνιο επίπεδο και πολλές από τις επιδόσεις των αθλητών του καταγράφονται και στην Πανευρωπαϊκή κατάταξη.

Μετά και την τελική βαθμολογία από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων της Κυριακής, το σωματείο στο οποίο ηγείται ο συμπολίτης  Πρόεδρος Βασίλης Τσαούσης, της Ηλειακής Ελαιουργίας, είναι 14ο στους εφήβους και 17ο στις νεάνιδες, στην Πανελλήνια στη βαθμολογία, ανάμεσα σε 130 σωματεία στη χώρα.

Δυστυχώς η επαγγελματική απασχόληση του αθλητή Μπεγιάι στέρησε να συγκροτηθεί η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400 αφού η επίδοση 3’30’’00 που είχαν καταγράψει οι αθλητές θα έδιναν μεγαλύτερο βαθμολογικό αέρα ίσως και εξάδας.

Παρόλα αυτά ο Απόλλων Πύργου βρίσκεται πίσω από μία δεκάδα σωματείων με τεράστια υποδομή,με 100 χρόνια και πλέον ιστορία, με ισολογισμούς απίστευτους, σωματεία που έχουν τη βοήθεια των Δήμων της περιοχής τους και των κοινωνιών τους και που κάνουν μετεγγραφές για να βρίσκονται εκεί ψηλά.

Οι προπονητές  της αγωνιστικής  ομάδας Σάκης Καίσαρης  και Θανάσης Παπαγρηγορίου  με διάθεση πρωτίστως για προσφορά στους αθλητές και αθλήτριες, με γνώσεις και χαρακτήρα έχουν τοποθετήσει τον Απόλλωνα στις πρώτες θέσεις των σωματείων στην Ελλάδα. Και όπως σοφά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Β/Δ Πελοποννήσου κ. Βαγγέλης Τζελάτης οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων σε ηλικία είναι χαμηλότερες των κατηγοριών που αγωνίστηκαν. Άρα κάτι γίνεται με τα σωματεία αυτά, όπως ο Απόλλων Πύργου, ο Κόροιβος κ.λ.π.

Απαίτηση από το νέο Δήμαρχο

Η νέα Δημοτική αρχή και ο νέος Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος θα πρέπει να ενσκήψουν στα προβλήματα του Απόλλωνα που δεν έχει αίθουσα στο Στάδιο Πύργου για να γυμναστούν οι αθλητές και οι αθλήτριές του.Δυστυχώς η απερχόμενη Δημοτική αρχή ουδέποτε απάντησε στο σωματείο, στα έγγραφα (υπάρχουν και πρωτόκολλα) που απέστειλε στο Δήμο σχετικά με το πρόβλημα ενώ στο Στάδιο έχουν τη δική τους αίθουσα διαιτητές, προπονητές ποδοσφαίρου κ.λ.π.

 

Οι δράσεις

Ο Απόλλων Πύργου συνεχίζει τις δράσεις του συμμετέχοντας σε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα με συνέπεια, το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα (Πανελλήνιο Νέων-Νεανίδων) με την Τσουκαλά και τον Τόσκα. Ο πρωταθλητής Κελεσίδης λόγω εςιδικών εξετάσεων στο Λιμενικό θα απουσιάσει. Συνέχεια στα Τρίκαλα (Πανελλήνιο Παίδων-Κορασίδων). Κατόπιν στη Χαλκίδα (Πανελλήνιο Παμπαίδων –Παγκορασίδων), μετά στο Πανελλήνιο Ανδρών και Γυναικών στο Παμπελοποννησιακό, ύστερα στη Θεσσαλονίκη στα σύνθετα αγωνίσματα και τέλος στις διεθνείς υποχρεώσεις στη Σουηδία, στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων με την Τσουκαλά στον ακοντισμό.

apollon2 

Η κουλτούρα

Δυστυχώς η αθλητική κουλτούρα των αιρετών του αθλητισμού και των υπολοίπων φορέων καίτοι η πόλη διαπρέπει διεθνώς και Πανελληνίως στο στίβο, στο μπάντμιντον, στην πάλη δεν έχει το ανάλογο ενδιαφέρον. Οι φορείς ομιλούν και εμφανίζουν  τον αθλητισμό και την Ολυμπία ως κεφάλαιο για τον τόπο, όταν επιθυμούν να βαρύνουν τον πολιτικό λόγο ή τις υποσχέσεις του μέλλοντος αλλά δυστυχώς η διάθεση παραμένει εγωκεντρική και ελάχιστη σχεσιοδυναμική.

 Ευτυχώς που υπάρχουν επιχειρηματίες που στηρίζουν-υπηρετούν την προσπάθεια των αγωνιζόμενων όπως οι: ΑΦΟΙ Παναγιωτόπουλοι, ΑΦΟΙ Καλομοίρη, ο Βασιλόπουλος, ο Τσαούσης, ο Μπεβούδας, ο Σπηλιόπουλος, ο Γιάννης Μαλλιόπουλος-Οδός Κουρτίου κ.α.

Ο αγωνιστικός ερασιτεχνικός κλασικός αθλητισμός στην πόλη του Πύργου έχει γίνει θέμα συζήτησης παντού στη χώρα, μέσω των προπονητών στίβου που ουσιαστικά δεν αμείβονται. Τα χρήματα που λαμβάνουν ως αποζημίωση είναι αυτά που συνολικά καταθέτει μηνιαίως ένας Χριστιανός στο παγκάρι της εκκλησίας για κερί. Οι  επιστήμονες Καίσαρης και Παπαγρηγορίου καταθέτουν αγάπη, ψυχή που δυστυχώς ελάχιστοι συμπολίτες με βαθιά συναισθηματική νόηση ενσυναισθάνονται την προσφορά τους.

            Αξίζει να σημειωθεί  ότι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βαθμολογήθηκαν: ο Κόροιβος Αμαλιάδας με τους προπονητές του Καστανά και Ασπραδάκη που πήρε την 48η θέση στους έφηβους, την 87η θέση στις νεάνιδες και ο ΝΟ Ζαχάρως την  97η θέση στους έφηβους.

Ιδού η βαθμολογία των πρώτων σωματείων της χώρας από τα  σωματεία που βαθμολογήθηκαν στο πρωτάθλημα Εφήβων και  νεανίδων (συμμετείχαν 210 σωματεία απ’ όλη τη χώρα:

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΦΗΒΩΝ σε 117 σωματεία που βαθμολογήθηκαν

 1.  ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                   98.0     
 2. ΓΣ ΕΛΕΥΘ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ        70.0     
 3. ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ                          56.0     
 4. ΑΕ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ                     54.0     
 5. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ      43.0     
 6. ΓΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                           41.0     
 7. ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ             37.0     
 8. ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ               37.0     
 9. Ο.Φ.Η                                          35.0     
 10. ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ  32.5     
 11. ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ           32.0     
 12. ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ       32.0     
 13. ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                        32.0     

 14ος   ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ     31.0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ σε 127  σωματεία που βαθμολογήθηκαν

 1. ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ             89.5     
 2. ΓΣ ΕΛΕΥΘ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ        82.0     
 3. ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ        62.0     
 4. ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                   60.0     
 5. ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ                      59.0     
 6. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ                    57.5     
 7. ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                        49.0     
 8. ΓΣ ΣΕΡΡΕΣ 93                          44.0     
 9. ΓΣ ΛΑΓΚΑΔΑ                           41.0     
 10. ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ                          39.0     
 11. ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΛΕΣΒΟΥ      39.0     
 12. ΓΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ                     37.0     
 13. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ                           35.0     
 14. ΣΚΑ ΔΡΑΜΑΣ                         34.0     
 15. ΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΙΤΗ       32.0     
 16. ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟ 30.0     

 17ος  ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ    29.0     

Λεζάντα: Μαργαρίτα Τσουκαλά και Ηλίας Κελεσίδης με τα μετάλλιά τους από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα U-20. Να σημειωθεί ότι ο αθλητής και η αθλήτρια είναι μόνο 18 ετών, όπως και το σύνολο των αθλητών και αθλητριών του Απόλλωνα που συμμετείχαν και διακρίθηκαν


28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.