15|07
2019
06:00

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων: Θρίαμβος του Ηλειακού στίβου

Χρυσοί: Τσαμπάς σε έξαθλο, Θεοχαροπούλου σε πένταθλο (Απόλλων Πύργου) και ο Αναστασόπουλος (ΑΕ Λεχαινών) στον ακοντισμό .

Ασημένια: Μαρία-Ανθή Βυθούλκα στα 2000 μέτρα (ΑΕ Λεχαινών)

Χάλκινο: Λάμπρος Κουτσαβίτης σε τριπλούν και μήκος (Κόροιβος) και ο Στέφανος Παπαναγόπουλος (Αναγέννηση Πύργου) στη δισκοβολία.

Τέταρτοι: Ποϊραζίδη στο μήκος (Απόλλων Πύργου) και Λιάπης στο έξαθλο (ΑΕ Λεχαινών)

Του Θέμη Μαντά

Μεγάλες επιδόσεις, πολλά μετάλλια και διακρίσεις πέτυχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων στίβου Απόλλων Πύργου, ΑΕ Λεχαινών και Κόροιβου Αμαλιάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων που διεξάγεται στη Χαλκίδα. Για πρώτη φορά συμμετείχε και ο σύλλογος Αναγέννησης Πύργου.

Τα τρομερά μωρά του Απόλλωνα Πύργου Τσαμπάς και Θεοχαροπούλου καθοδηγούμενα με μαεστρία από τους προπονητές Παπαγρηγορίου και Καίσαρη χτύπησαν τα σύνθετα αγωνίσματα και έκαναν cold douple αποδεικνύοντας ότι σε αυτές τις ηλικίες η πολυπλευρικότητα στον αθλητισμό μετράει για το μέλλον των νέων. Εξαιρετικές εμφανίσεις και από τις αθλήτριες Ηλιοπούλου στα 80 εμπόδια και Ποϊραζίδη στο μήκος που έμειναν στην 4η θέση των αγωνισμάτων τους και δεν μπήκαν στα μετάλλια.

Πολύ δυνατή παρουσία με διακρίσεις από την ΑΕ Λεχαινών με την προπονήτρια Μαίρη Σωτηρακοπούλου που επανήλθε με νέους και νέες αθλητές μετά την παρουσία της στον παγκόσμιο στίβο με τον Ιακωβάκη. Ο ακοντιστής Αναστασόπουλος φέρνει ένα χρυσό στα Λεχαινά (κατοικεί στο Μετόχι Αχαΐας) με βολή 49 μέτρα και 73 εκατοστά. Η Μαρία - Ανθή Βυθούλκα στα 2 χιλιόμετρα με νέα ατομική επίδοση 6’57’’37 (από 7’03’’00) ένα ασημένιο μετάλλιο σε ένα δύσκολο αγώνισμα. Η ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ επιστρέφει στα Πανελλήνια δρώμενα και με την εξαιρετική παρουσία του Νίκου Λιάπη στο έπταθλο (κάτοικος Μετοχίου Αχαΐας).

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας με κόουτς τους Καστανά και Ασπραδάκη και αυτή τη φορά διακρίθηκε με το Λάμπρο Κουτσαβίτη όπου με 12 μέτρα και 77 στο τριπλούν και 6 μέτρα και 13 εκατ. φόρεσε δύο χάλκινα μετάλλια σε αγωνίσματα με έντονο συναγωνισμό. Ο αθλητής συνεχίζει την παράδοση των οριζόντιων αλμάτων στον Κόροιβο Αμαλιάδας, με σημαιοφόρο τον Αλέξη Αργυρόπουλο, που αναχωρεί την Τρίτη για το Πανευρωπαϊκό U-20 μαζί με την Μαργαρίτα Τσουκαλά του Απόλλωνα Πύργου.

Αναλυτικά:

Στο έξαθλο ο Δημήτρης Τσαμπάς, 15 ετών, (Απόλλων Πύργου) έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση και με 4.339 βαθμοί, δεν άφησε περιθώριο να αμφισβητηθεί η δυναμική του σε όλα τα αγωνίσματα. Ο νεαρός πέτυχε: Στα 100 μέτρα εμπόδια 15’’23, στο μήκος 5 μέτρα και 88 εκ., στη σφαιροβολία 13 μέτρα και 41 εκ. ,στο άλμα σε ύψος 1 μέτρο και 57 εκ., στον ακοντισμό 43 μέτρα και 63 εκατοστά και τέλος στα 1000 μέτρα 3’05’’40. Δίκαια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των παμπαίδων σ’ ένα αγώνισμα που ο Απόλλωνας Πύργου τα τελευταία χρόνια δημιουργεί παράδοση μεγάλων νικών σε αγόρια και κορίτσια.

Στο πένταθλο η Ελπίδα Θεοχαροπούλου 15 ετών, (Απόλλων Πύργου) ήταν εκ των φαβορί για βάθρο. Με πειθαρχημένη προσπάθεια ξεκίνησε με τα 100 εμπόδια σε 13’’17. Στη συνέχεια έκανε στο μήκος 4 μέτρα και 88εκ. και στη σφαιροβολία πέταξε 9 μέτρα και 2 εκ. Στον ακοντισμό με 34 μέτρα και 2 εκατοστά έκανε τη διαφορά δείχνοντας την ποιοτική προπονητική δουλειά που κάνει τη διαφορά. Περνώντας πρώτη πλέον χρειαζόταν μία κούρσα στις δυνατότητές της όπου και έκανε στα 600 μέτρα, σημειώνοντας 1’50’’95. Ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που έφερνε η αθλήτρια στο σύλλογο του Απόλλωνα Πύργου για να συζητιέται εκ νέου ο Απόλλων σε Πανελλήνια έκταση.

Στον ακοντισμό χρυσό

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος, 15 ετών, (ΑΕ Λεχαινών) με μια παλικαρίσια εμφάνιση πέρασε στον τελικό με 40 μέτρα και 82 εκ. και στον τελικό χωρίς να κάνει ατομικό του ρεκόρ (50μ. 37 εκ.) με 49 μέτρα και 73 εκατοστά ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου. Ήταν μία σημαντική νίκη προσωπική αλλά και ομαδική για την ΑΕ Λεχαινών που είναι χρόνια στο προσκήνιο με τον κλασσικό αθλητισμό. Σημαντικό είναι ότι ο αθλητής προπονείται στα Λεχαινά ενώ κατοικεί στο Μετόχι Αχαΐας και αυτό γίνεται γιατί η προπονήτρια Μαίρη Σωτηρακοπούλου αποτελεί εγγύηση για το μέλλον των αθλητών.

Στα 2000 μέτρα ασημένιο

Η Μαρία-Ανθή Βυθούλκα, 15 ετών, (ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) είχε αποδείξει από την προαγωνιστική περίοδο ότι θα πρωταγωνιστούσε στην αντοχή αφού ήδη τερμάτισε σε πολύ καλές επιδόσεις ανάλογες κούρσες και οι μετρήσεις της το μαρτυρούσαν. Με επίδοση 6’57’’37 έχει το πρώτο «επώνυμο βήμα» στον ελληνικό αθλητισμό, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της 7’03’’ 00 και το πρώτο μετάλλιό της χρώματος ασημί.

Σε τριπλούν και μήκος χάλκινος

Ο Λάμπρος Κουτσαβίτης, 15 ετών, (ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ) στο άλμα τριπλούν με 12μ.70 εκ. φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο. Με την ίδια επίδοση ο Νίκος Κοιλιάς του Πανελληνίου φόρεσε το ασημένιο και ο νικητής της ΑΕ Μεσογείων Γρηγόρης Οικονόμου έγραψε 7 εκατοστά περισσότερα για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του αγωνίσματος. Ο αθλητής του Κόροιβου αγωνίστηκε και στο μήκος όπου και σ’ αυτό το αγώνισμα πάτησε βάθρο με 6 μέτρα και 13 εκατοστά στην τελευταία προσπάθεια.

Στη δισκοβολία χάλκινο

Ο Στέφανος Παπαναγόπουλος , 14 ετών, (Αναγέννηση Πύργου) ένα μεγάλο ταλέντο, μπήκε στα ονόματα του Πανελλήνιου στίβου στη δισκοβολία αφού με βολή 46 μέτρα και 59 εκατοστά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία για το νεοσύστατο σωματείο του Πύργου και με έναν αθλητή που υπόσχεται μεγάλες διακρίσεις για τον Πυργιώτικο στίβο αφού τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία.

Στα σύνθετα αγωνίσματα

Ο Νικόλαος Λιάπης, 14 ετών, (ΑΕ Λεχαινών) στο έξαθλο με 3.807 βαθμοί ,έδειξε ότι έχει δυνατότητες και με τις επιδόσεις του έβαλε βάσεις για τη νέα χρονιά. Στα χέρια της Μαίρης Σωτηρακοπούλου τη νέα χρονιά θα διεκδικήσει θέση στο βάθρο. Σημείωσε στα 100 μέτρα με εμπόδια 15’’15, στο μήκος 5 μέτρα και 15εκ. (με -2 μέτρα κόντρα άνεμο), στη σφαιροβολία 10 μέτρα και 58 εκ. στο άλμα σε ύψος 1 μέτρο και 45 εκ., στον ακοντισμό 38 μέτρα και 3 εκατοστά, στα 1000 μέτρα 3’21’’19.

Ο Νίκος Παναγιωτακόπουλος, 14 ετών (Αναγέννηση Πύργου) στο έξαθλο 3.431 βαθμοί, ήταν 8ος και σημείωσε: Στα 100 μέτρα με εμπόδια 16’’72, στο μήκος 5μ και 41 εκ. (με-2,5 κόντρα άνεμο), στη σφαιροβολία 9 μέτρα και 65 εκ. στο άλμα σε ύψος 1 μέτρο και 57 εκ., στον ακοντισμό 37 μέτρα και 34 εκατοστά, στα 1000 μέτρα 3’05’’40. Ο αθλητής που γυμνάζεται με τον κόουτς Κόκκαλη θα δοκιμάσει και τη νέα χρονιά και είναι πολύ πιθανό να χτυπήσει ένα από τα μετάλλια του σύνθετου αγωνίσματος.

Και άλλες επιτυχίες

Εκτός των μεταλλίων αρκετοί αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στους αγώνες της Χαλκίδας και σε μία τέτοια διοργάνωση πέτυχαν –και λόγω ηλικίας- αξιοσημείωτες επιδόσεις και διακρίσεις.

Στο μήκος η Νίκη Ποϊραζίδη 15 ετών, (Απόλλων Πύργου) με άλμα στα 5 μέτρα και 27 εκατοστά ήταν τέταρτη. Η αθλήτρια δεν είχε ολοκληρώσει τη χειμερινή προετοιμασία της λόγω μυϊκού προβλήματος αλλά με λίγες προπονήσεις έκανε σπουδαία εμφάνιση. Το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε στα 5 μέτρα και 36 εκατοστά.

Στα 80 εμπόδια η Ηλιάνα Ηλιοπούλου, 15 ετών, (Απόλλων Πύργου) στα 80 μέτρα εμπόδια μετά από μια πάρα πολύ δυνατή κούρσα στην έβδομη διαδρομή κατετάγη πέμπτη με 12’’33 με νέο ατομικό ρεκόρ (παλιό 12’’45) μένοντας εκτός μεταλλίων για 0’’03 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Στα 300 εμπόδια Καλλιόπη Πυλαρινού,  15 ετών, (ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ) με 50’’16 ήταν 7η στον τελικό, (στον προκριματικό πέτυχε 50’’14)

Στα 600 μέτρα Δήμητρα Φραγκοπανάγου, 15 ετών, (ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) 1’45’’82 δεν πέρασε στον τελικό.

Στα 600 μέτρα ο Φώτης Καστής, 14 ετών (ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ) ήταν 17ος στη γενική κατάταξη με 1’34’’70 με δεύτερη καλύτερη επίδοση στην κούρσα για 14χρονο.

Στα 1000 μέτρα Σοφία Ζάγκλη,   13 ετών, (ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ) σημείωσε επίδοση 3’25’’90 που είναι ρεκόρ για την αθλήτρια, που μετείχε για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και χωρίς να έχει κάνει συστηματική χειμερινή προετοιμασία.

Στα 300 μέτρα η Χρυσοβαλάντω Αναστασοπούλου, 15 ετών (ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ) πέτυχε 46’’85.

Στα 200 μέτρα η Χριστίνα Γεράση (Κόροιβος Αμαλιάδας) πέτυχε 21’’14 αλλά δεν καατάφερε να περάσει στον τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 600 μέτρα ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος,15   ετών του ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με επίδοση 1’25’’43 κέρδισε την πρώτη θέση στο αγώνισμα δείχνοντας ότι είναι ένα μεγάλο ταλέντο στην ημιαντοχή.

stivos pamp2

Το χρυσό δίδυμο των σύνθετων αγωνισμάτων Δημήτρης Τσαμπάς και Ελπίδα Θεοχαροπούλου του Απόλλωνα Πύργου σε αναμνηστική φωτογραφία

stivos pamp3

stivos pamp4

stivos pamp5

Ο Σάκης Καίσαρης , ο Θανάσης Παπαγρηγορίου με το Δημήτρη Τσαμπά και την Ελπίδα Θεοχαροπούλου σε στιγμιότυπα από τη Χαλκίδα.

stivos pamp7

stivos pamp8

Ο προπονητης Καστανας με τον Λάμπρο Κουτσαβιτη που κερδισε στο χαλκινα μετάλλια και τις αθλητριες Καλλιόπη Πυλαρινού και Γεράση Χριστίνα.

stivos pamp6

 

stivos pamp9

Η ομάδα της ΑΕ Λεχαινών είχε μεγαλες επιτυχίες στο Πανελλήνιο Παμπαίδων - Παγκορασίδων. Στην πρώτη φώτο Ανθή Βυθούλκα ,ασημένια Πανελληνιονικης στα 2000μ, Γιώργος Αναστασόπουλος χρυσός Πανελληνιονικης στον κανονισμό και ο Νίκος Λιάπης 4ος στο πένταθλο.

stivos pamp10

Στη δεύτερη φώτο Κατερίνα Γούργουρα, Ανθή Βυθούλκα, Δήμητρα Φραγκοπανάγου 5η στα 600μ και Φωτεινή Αναστασοπούλου.

 

 

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.