01|11
2019
09:33

Ο Απόλλων Πύργου 35ος και 3ος στο Μοριά

Οι πανελλήνιες για τα 350 σωματεία στίβου - Κόροιβος Αμαλιάδας: 66ος σταθερός την τελευταία τριετία

Γράφει ο Θέμης Μαντάς

Θρίαμβος για τον Απόλλωνα Πύργου που για τέταρτη συνεχή χρονιά πρωτοπορεί στην Ηλεία και είναι τρίτος στην Πελοπόννησο ενώ υποχωρεί μία θέση μένοντας στην τέταρτη στο σύνολο των σωματείων Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου (εκτός Αθηνών-Πειραιά).
Το παράδειγμα του Απόλλωνα Πύργου, που πετυχαίνει τους στόχους του από το 1994 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα που αξιολογήθηκε στην καλύτερη θέση που κατέκτησε, στην 25χρονη ιστορία του, είναι αξιοθαύμαστο.
Τα πρώτα είκοσι χρόνια της ιστορίας του με εσωστρέφεια κατάφερε να βρεθεί σε βαθμολογικές θέσεις μεταξύ 110-120. Την περίοδο 2013-1015 το ιστορικό τμήμα του Κόροιβου Αμαλιάδας είχε καταφέρει έναν πραγματικό άθλο, βρισκόταν στην 26η θέση Πανελληνίως.
Το 2016 η σχέση που δημιουργήθηκε λόγω του προπονητικού δεσμού μεταξύ των συναδέλφων Καίσαρη και Παπαγρηγορίου και των αθλητών, γονιών αλλά και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, ανέβασε το σωματείο στην 65η θέση στην Ελλάδα, στην 68η θέση πρόπερσι, στην 61η θέση πέρσι. Φέτος, επί προεδρίας του Βασίλη Τσαούση, σημείωσε την καλύτερη παρουσία της ιστορίας του, φτάνοντας την 35η θέση ανάμεσα σε 350 βαθμολογημένα σωματεία στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος Τσαούσης
«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας που οι προπονητές του σωματείου βελτίωσαν και φέτος» τόνισε ο Βασίλης Τσαούσης που προσφέρει από τη θέση του προέδρου, συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, είπε: « Η 35η θέση στην Ελλάδα μας γεμίζει ικανοποίηση για την αναγνώριση των προσπαθειών των παιδιών και την παρουσία του Πύργου στο Πανελλήνιο, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο στίβο. Η παγκόσμια μήτρα του αθλητισμού, η Ολυμπία, μας εμπνέει στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να υπηρετούμε τους νέους. Τους ευχαριστούμε που μας δίνουν τη δυνατότητα να χαιρόμαστε με την πρόοδό τους…»
Η αυθεντική σχέση των ανθρώπων του Απόλλωνα Πύργου διατηρεί αναλλοίωτο τον κυτταρικό ιστό του και οι υπηρέτες προπονητές-παιδαγωγοί Σάκης Καίσαρης, 74 ετών και ο νεότερος -εν ενεργεία διευθυντής του Γυμνασίου Καράτουλα- Θανάσης Παπαγρηγορίου, γράφουν αθλητικό μύθο στην ιστορία του Πυργιώτικου σωματείου. Οι αθλητές, παλαιότεροι και νέοι, έχουν δεχτεί την καλύτερη αθλητική παιδεία πολυπλευρικότητας.

Οι βαθμολογίες των σωματείων της Ηλείας :
Οι θέσεις των Ηλειακών σωματείων, σε σύνολο 350 σωματείων που βαθμολογήθηκαν στη χώρα, έχουν ως μπροστάρη τον Απόλλωνα Πύργου που ανέβηκε στην 35η θέση Πανελληνίως που συγκέντρωσε 2.980 βαθμούς κάνοντας ρεκόρ στην ιστορία του.
Ο Κόροιβος Αμαλιάδας (προπονητές: Καστανάς-Ασπραδάκης) βρίσκεται στη 66η θέση Πανελληνίως με 1.822 βαθμούς και σημείωσε οριακή πρόοδο κατά δύο θέσεις. Ο Κόροιβος στο παρελθόν έχασε πολλούς αθλητές λόγω μετεγγραφών σε άλλα σωματεία φτάνοντας στην 105η θέση. Οι προπονητές του Κόροιβου εργάστηκαν με εξαιρετικό μεράκι και ενδιαφέρον και πέτυχαν να ανεβάσουν το σωματείο στίβου της Αμαλιάδας στην 69η θέση (2017) στην 68η θέση (2018) και φέτος στην 66η θέση.
Η ΑΕ Λεχαινών (προπονήτρια: Μαίρη Σωτηρακοπούλου) ανέβηκε στην 132η θέση Πανελληνίως με 884 βαθμούς σημειώνοντας τεράστια πρόοδο. Πέρσι ήταν στην 182η θέση
Ο ΓΠΣ Αναγέννηση Πύργου (προπονητής: Μάκης Κόκκαλης) Κατέλαβε τη 212η θέση Πανελληνίως με 274 βαθμούς που μόλις πέρσι αναγνωρίστηκε ως σωματείο.
Ο Ν.Ο. Ζαχάρως (προπονητής Άρης Καλογερόπουλος) έπεσε στην 245η θέση Πανελληνίως με 245 βαθμούς . Πέρσι ήταν στην 171η θέση, φέτος .
Η ΑΓΕ Πύργου (προπονητές: Χαρά Κουτσούνη- Γιάννης Παλαιολόγος) υποχώρησε στην 274η θέση.
Η Γ.Σ. Άθληση (προπονητής: Παυλόπουλος Παναγιώτης) που ασχολείται μόνο με Ακαδημίες βρίσκεται Πανελληνίως στην 310η θέση.

Με αριθμούς
1.Απόλλων Πύργου 2.980 βαθμοί
2.Κόροιβος Αμαλιάδας 1.822 βαθμοί
3.Α.Ε. Λεχαινών 884 βαθμοί
4.Αναγέννηση Πύργου 274 βαθμοί
5.Ν.Ο. Ζαχάρως 245 βαθμοί
6.Α.Γ.Ε. Πύργου 81 βαθμοί
7.Γ.Σ. Άθληση Πύργου 40 βαθμοί

Συμπεράσματα
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ για τέταρτη συνεχή είναι πρώτος στην Ηλεία, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα σωματεία της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας και πλέον συναγωνίζεται τις ομάδες του Αγρινίου και του Αιγίου. Είναι μέσα στα πέντε περιφερειακά σωματεία στην Ελλάδα που σημείωσαν τέτοια πρόοδο.
Στην κορυφή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται η ΟΛΥΜΠΙΑΣ Πατρών που λόγω γεωγραφικής θέσης, πληθυσμού, Πανεπιστημίων και μεγάλης ιστορίας και φυσικά δουλειάς, είναι πρωταθλητής στα στιβικά, 12ο σωματείο στη χώρα (5.520 βαθμοί) ανάμεσα στα 350 σωματεία που βαθμολογήθηκαν. Στην 29η θέση Πανελληνίως και 2ο στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ΓΕ Αγρινίου με 3.554 βαθμούς. Ο ΑΣ Αθηνόδωρος στην 31η θέση Πανελληνίως και 3ος στη Δυτική Ελλάδα με 3.465 βαθμούς. Είναι άκρως ενδιαφέρον ότι τα σωματεία Ολυμπιάς Πατρών, Αθηνόδωρος Αιγίου και Απόλλωνας Πύργου που ανήκουν στην ΤΕ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Ελλάδας είναι για βάθρο στην Πελοπόννησο με την σειρά που αναγράφονται. Στη Δυτική Ελλάδα ο Απόλλων μένει τέταρτος .
Τη νέα χρονιά αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχεδιασμό και το σωματείο το βοηθήσει η νέα Δημοτική αρχή υλοποιώντας την υπόσχεση για διάθεση αποδυτηρίων και αίθουσας-προπονητήριο, που δυστυχώς η απερχόμενη αρχή αρνήθηκε αδιαφορώντας, τότε και με την ενίσχυση του παγκόσμιου πρωταθλητή Εμμανουήλ Καραλή μπορεί να σημειώσει εκ νέου βαθμολογική πρόοδο.

apollon2

apollon3

Η Τσουκαλά από φέτος θα γυμνάζεται στην Αθήνα λόγω Πανεπιστημιακών υποχρεώσεων αλλά θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Απόλλωνα του Πύργου, όπως και κάθε αθλητής που επιθυμεί να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε και θα παραμείνει στο σωματείο της πόλης.

?>

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.