Το απόγευμα της Δευτέρας (2/6), η Μονακό ανακοίνωσε ότι πάρθηκε η απόφαση ώστε ο Μάικ Τζέιμς να τεθεί εκτός ομάδας εν μέσω των playoffs του γαλλικού πρωταθλήματος, καθώς υπήρξε παράβαση των εσωτερικών κανονισμών του συλλόγου.
Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η γαλλική εφημερίδα «L' Equipe», ο Αμερικάνος γκαρντ βρέθηκε σε ένα εστιατόριο της πόλης όπου και υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα, αφού πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να ενεπλάκη σε καβγά ενώ στη συνέχεια προσέβαλε αστυνομικούς.
Ο προπονητής της ομάδας από το Μόντε Κάρλο, Βασίλης Σπανούλης, τον είχε κρατήσει εκτός δωδεκάδας στα παιχνίδια κόντρα στη Λε Μαν, ενώ ο ίδιος, σε 41 παιχνίδια στην Euroleague τη φετινή σεζόν, μετρούσε κατά μέσο όρο από 15,9 πόντους με 5,8 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 29:20 λεπτά εντός παρκέ.
Το γεγονός ότι οι λεπτομέρειες του περιστατικού διέρρευσαν στον Τύπο από τον οργανισμό σε συνδυασμό με το ότι έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο, ίσως να δείχνει κάτι για τις προθέσεις της Μονακό για μέλλον του Μάικ Τζέιμς στον σύλλογο.
Πηγή: Gazzetta.gr