Σε περίπτωση νίκης για τους ερυθρόλευκους, το +4 γίνεται +7 από την ομάδα του νησιού, με ισοπαλία η διαφορά του +4 παραμείνει μεταξύ των δύο ομάδων, ωστόσο το έτερο παιχνίδι: Παναιγιαλείου-Κορίνθου ίσως αλλάξει τους συσχετισμούς με νίκη του Παναιγιαλείου έναντι της Ζακύνθου. Οι Αιγιώτες σαφέστατα αν νικήσουν στην πρώτη αγωνιστική και δουν να ηττάται η Ζάκυνθος την ξεπερνούν στη βαθμολογία.
Άρα η πρώτη αγωνιστική πλέον είναι άκρως σημαντική για Πύργο και καθοριστική για Ζάκυνθο και Παναιγιάλειο. Το άλλο παιχνίδι Πέλοπα Κιάτου-Μιλτιάδη που συμπληρώνει την 1η αγωνιστική των κατατακτηρίων παιχνιδιών του 4ου ομίλου δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Οι ομάδες θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια με τη βαθμολογία που τελείωσαν την πρώτη φάση ήτοι:
56: ΠΑΣ Πύργος
52: Ζάκυνθος
50: Παναιγιάλειος
33: ΑΟ Μιλτιάδης
32: Κόρινθος
29: Πέλοπας Κιάτου
Ο Πύργος με νίκη στην πρώτη αγωνιστική ανεξαρτήτων των άλλων αποτελεσμάτων ξεφεύγει ίσως 6, ίσως και 7 βαθμούς (αν δεν νικήσει ο Παναιγιάλειος) και πλέον θα μπορεί να δει χωρίς άγχος την πορεία του προς τον τίτλο.
Επειδή δεν υπάρχει δεδομένο ότι ο καλύτερος δεύτερος θα είναι από τον 4ο όμιλο που μετέχει ο Πύργος που διεκδικούν τη θέση Ζάκυνθος και Παναιγιάλειος, η ομάδα του «Πύργου» θα μπει στα κατατακτήρια παιχνίδια με στόχο μόνο τον τίτλο στον όμιλο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο «Πύργος» θα παίξει στη 2η και 3η αγωνιστική εκτός έδρας. Δηλαδή σε Κόρινθο και Παναιγιάλειο και θα κλείσει την πορεία του προς τον τίτλο μες τον Πύργο με δύο παιχνίδια, απέναντι στο Μιλτιάδη και στο Κιάτο.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον προκαλεί ότι ο Παναιγάλειος στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Ζάκυνθο και ουσιαστικά σ’ αυτό το ματς θα κριθεί πιθανότατα ο καλύτερος δεύτερος που θα πάει στα μπαράζ ανόδου. Γενικώς όλα είναι ανοικτά.
Η κλήρωση
1η αγωνιστική: Κυριακή 22 Μαρτίου
ΠΑΣ Πύργος-Ζάκυνθος
Παναιγιάλειος-Κόρινθος
Πέλοψ Κ.-Μιλτιάδης
2η αγωνιστική: Σάββατο 28 Μαρτίου
Κόρινθος-ΠΑΣ Πύργος
Μιλτιάδης-Παναιγιάλειος
Ζάκυνθος-Πέλοψ Κ.
3η αγωνιστική: Τετάρτη 1 Απριλίου
Παναιγιάλειος-ΠΑΣ Πύργος
Μιλτιάδης-Ζάκυνθος
Κόρινθος-Πέλοψ Κ.
4η αγωνιστική: Κυριακή 5 Απριλίου
ΠΑΣ Πύργος-Μιλτιάδης
Ζάκυνθος-Κόρινθος
Πέλοψ Κ.-Παναιγιάλειος
5η αγωνιστική :Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου
ΠΑΣ Πύργος-Πέλοψ Κ.
Κόρινθος-Μιλτιάδης
Παναιγιάλειος-Ζάκυνθος
Και μετά …τον τίτλο προς τη Super League 2
Μετά την ολοκλήρωση των παιχνιδιών κατάταξης για τον τίτλο των ομίλων θα διεξαχθούν οι έξι αγωνιστικές όπου δύο ομάδες θα ανέβουν στην S.L. 2 .
Προσοχή με τα σημερινά δεδομένα κι αν είχαν επικυρωθεί οι βαθμολογίες με τις πρωταθλήτριες ομάδες και δευτεραθλήτριες (Δηλαδή μετά τα 5 παιχνίδια Πύργου-Ζακύνθου-Αιγίου κ.λ.π. καθώς και αν δεν προκύψουν ενστάσεις ή και τιμωρίες εδρών κ.λ.π.) τα παιχνίδια που θα διεξάγονταν στις αγωνιστικές θα ήταν τα παρακάτω με τις ομάδες που πρωτοπορούν σήμερα στον 5ο και 6ο όμιλο και πιθανολογείται ότι θα είναι πρωταθλήτριες (Υπάρχει και η Αρτάκη που έχει πιθανότητες) .
Στα μπαράζ για άνοδο στην Super Leauge 2 :
1η αγωνιστική Κυριακή 26 Απριλίου
Β4-Β1 (Ζάκυνθος ή Παναιγιάλειος-ΠΑΣ Πύργος)
Β3-Β2 (Εθνικός Πειραιώς-Άρης Πετρούπολης.)
2η αγωνιστική Τετάρτη 29 Απριλίου
Β1-Β3 (ΠΑΣ Πύργος-Εθνικός Π.)
Β2-Β4 (Άρης Π.-Ζάκυνθος ή Παναιγιάλειος)
3η αγωνιστική Κυριακή 3 Μαΐου
Β3-Β4 (Εθνικός Π.-Ζάκυνθος ή Παναιγιάλειος)
Β1-Β2 (ΠΑΣ Πύργος-Άρης Π.)
4η αγωνιστική Κυριακή 10 Μαΐου
Β1-Β4 (ΠΑΣ Πύργος-Ζάκυνθος ή Παναιγιάλειος)
Β2-Β3 (Άρης Π.-Εθνικός)
5η αγωνιστική Τετάρτη 13 Μαΐου
Β3-Β1 (Εθνικός Π.-ΠΑΣ Πύργος)
Β4-Β2 (Ζάκυνθος ή Παναιγιάλειος -Άρης Π.)
6η αγωνιστική Κυριακή 17 Μαΐου
Β4-Β3 (Άρης Π.-ΠΑΣ Πύργος)
Β2-Β1 (Ζάκυνθος ή Παναιγιάλειος -Εθνικός Π.)

















