Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα El Pais ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα. Στη συζήτηση με τον ισχυρό άντρα των Μπλαουγκράνα, δεν έλειψε και η αναφορά στη δύσκολη απόφαση να φύγει ο Λιονέλ Μέσι από την ομάδα, ενώ σχολιάστηκε και η σχέση του συλλόγου με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, που τους τελευταίους μήνες έχει επιδεινωθεί.
«Έπρεπε να πάρω μια δύσκολη απόφαση και νομίζω ότι είχα δίκιο... Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Καταφέραμε να ανακάμψουμε την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, φτιάξαμε μια ανταγωνιστική ομάδα και είχε έρθει η ώρα για αλλαγές. Ο Μέσι βρισκόταν στο τέλος της καριέρας του και έπρεπε να φτιάξουμε μια φρέσκια ομάδα. Θα ήθελα να φτιάξω μια τέτοια ομάδα με τον Λέο να βοηθάει, από κάποιο άλλο πόστο. Ναι... το δοκιμάσαμε, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει».
Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει ξανά συνεργασία της Μπαρτσελόνα με τον Αργεντίνο άσσο, ο Λαπόρτα ξεκαθάρισε πως: «Μία μελλοντική πιθανή συνεργασία, θα είναι όπως θέλει ο Λέο και όπως θέλει η Μπάρτσα. Κάποια στιγμή τα συμφέροντα μας θα είναι κοινά και θα βρεθούμε ξανά στον ίδιο δρόμο».
{https://www.youtube.com/watch?v=TLeYHN7WR8M}
Μίλησε ξανά για «Μπαρτσελονίτιδα» ο Λαπόρτα
Ένα από τα ζητήματα που καίει εδώ και χρόνια την Μπαρτσελόνα, είναι η υπόθεση για το σκάνδαλο Νεγκρέϊρα, με τον Ζοάν Λαπόρτα να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του, τόσο από τη διαδικασία της εκδίκασης όσο και από τη στάση των διαιτητών, που έχουν πάθει «Μπαρτσελονίτιδα» και δυσκολεύουν το έργο της ομάδας του: «Πάντα είχα την αίσθηση ότι πρέπει να είμαστε πολύ ανώτεροι, επειδή οι διαιτητές δεν μας ευνοούν. Εδώ φαίνεται ότι πάντα βοηθούν τη Μαδρίτη. Έχουν «Μπαρτσελονίτιδα» και πλέον αυτό που λέω είναι αυταπόδεικτο».
Σε ότι αφορά το σκάνδαλο με τον πρώην αντιπρόεδρο της ισπανικής επιτροπής διαιτητών, τόνισε πως ήταν το κερασάκι στην τούρτα, προκειμένου οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, να βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο: «Κάθε φορά που η υπόθεση πρόκειται να κλείσει, παρουσιάζουν αποδεικτικά στοιχεία που είναι ασαφή. Αλλά ο δικαστής, για να δείξει ότι χειρίστηκε καλά την υπόθεση, αναγκάζεται να παρατείνει την έρευνα για άλλους έξι μήνες.
Προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα ψέμα, σύμφωνα με το οποίο οι διαιτητές ευνοούν την Μπάρτσα και όχι τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με αυτό που κάνουν, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυσφημίσουν το ποδόσφαιρο. Με τον Φλορεντίνο, από την στιγμή που εμφανίστηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση και πήρε θέση, λέγοντας όσα έχει πει για εμάς, η σχέση έχει επιδεινωθεί».
Πηγή: Protothema.gr





























