Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Σπορ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πάει να γράψει Ιστορία με το 9ο χρυσό σε Ευρωπαϊκό

Λευτέρης Πετρούνιας: Πάει να γράψει Ιστορία με το 9ο χρυσό σε Ευρωπαϊκό Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ
Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα...
Up & High Media & Productions
Up & High Media & Productions
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

...ο θρύλος του ελληνικού αθλητισμού, Λευτέρης Πετρούνιας, πάει για το ένατο χρυσό και συνολικά 11ο στο Ζάγκρεμπ.

Το 9ο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής θα διεκδικήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας το απόγευμα της Παρασκευής (21/8) στις 19:00 (σ.σ. μετάδοση από την ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ) στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ.

Ο Άρχοντας των Κρίκων θέλει έτσι να συνεχίσει ένα ανεπανάληπτο σερί, αφού θα κυνηγήσει το ένατο συνολικά χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο και τρίτο συνεχόμενο μετά τη Λειψία (2025) και το Ρίμινι (2024). Ο κορυφαίος Έλληνας γυμναστής στην Ιστορία και ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως, την Τετάρτη που πέρασε (19/8) προκρίθηκε άνετα στον μεγάλο τελικό, έχοντας την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία του προκριματικού γύρου με 14,400 βαθμούς (5,600 στον βαθμό δυσκολίας και 8,800 στην εκτέλεση), πίσω μόνο από τον Ρώσο, Ιλία Ζάικα (14.466) και πλέον ετοιμάζεται για μια ακόμη σπουδαία στιγμή στην καριέρα του.

Ο μεγάλος στόχος του Έλληνα πρωταθλητή είναι φυσικά το χρυσό και η πρώτη θέση διοργάνωση, ωστόσο αν κατακτήσει οποιοδήποτε μετάλλιο σε κάθε περίπτωση θα είναι μια μεγάλη επιτυχία, στα 35 του. Έχει 10 σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και 17 στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, συνολικά.

Σημειώνεται ότι μετά τον προκριματικό, ο Πετρούνιας δήλωσε ότι έχει ετοιμάσει μια… έκπληξη για τον τελικό -πιθανώς τόσο για το κοινό όσο και τους… αντιπάλους του. Και αυτό γιατί αναμένεται να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας (σ.σ. 5.700), στοιχείο που πιθανότατα θα τον φέρει στο βάθρο, με ισχυρές πιθανότητες για το χρυσό μετάλλιο.

Υπενθυμίζεται ότι με την περσινή νίκη του στους κρίκους και το χρυσό μετάλλιο στη Λειψία, ο Πετρούνιας έγινε ο μοναδικός σπεσιαλίστας στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ενόργανης Γυμναστικής που έχει κατακτήσει δέκα μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα (σ.σ. 8 χρυσά, 2 χάλκινα).

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας