Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Περιβάλλον

Έκθεση επιθεωρητών "καίει" το δήμο Πηνειού

Έκθεση επιθεωρητών "καίει" το δήμο Πηνειού
Σε απολογία καλείται ο δήμος Πηνειού, από την υπηρεσία επιθεωρητών περιβάλλοντος του αρμόδιου υπουργείου, για την χωματερή Γαστούνης.
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκιο είχε πραγματοποιήσει επιθεώρηση στο χώρο, στις 27 Ιουλίου και διαπίστωσε ότι η χωματερή είναι αφύλακτη και συνεχίζεται η εναπόθεση απορριμμάτων. Επιπλέον εντοπίστηκαν εστίες πυρκαγιάς, ενώ τα σκουπίδια δεν είχαν καλυφθεί με χώμα.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε η ύπαρξη καναλιού με νερό που καταλήγουν τα στραγγίσματα από τα σκουπίδια και ποτίζονται γειτονικές καλλιέργειες. Ο δήμος καλείται να προσκομίσει τα σχετικά παραστατικά διάθεσης των απορριμμάτων, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία Αμαλιάδας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης καλούνται να συμβάλλουν στην αποτροπή των πυρκαγιών.

Τέλος η έκθεση ελέγχου των επιθεωρητών κοινοποιείται στον αρμόδιο εισαγγελέα Αμαλιάδας, δεδομένου ότι δημιουργούνται κίνδυνοι για την δημόσια υγεία από την δημιουργία τοξικών αερίων κατά την καύση.

«Δεν αντέχουμε τον αργό θάνατο και τον καρκίνο», σχολίασε στο IONION FM, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Παναγούλιας, τονίζοντας ότι κρύβονται συμφέροντα μαφίας πίσω από την παράταση του φαινομένου καύσης απορριμμάτων στην χωματερή Γαστούνης.

Ακούστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24