Εκατοντάδες επισκέπτες συμμετείχαν με την παρουσία τους σε αυτήν την εναλλακτική πρόταση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς η ανακύκλωση σε πολλές και διάφορες μορφές, μπορεί ν` αποτελέσει μέρος της καθημερινότητάς τους με πολλαπλά περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη. Ιδιαίτερη εντύπωση στον κόσμο έκανε η δημιουργία ξεχωριστών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά καθώς μπορούσαν να δουν επί τόπου την κατασκευή τους από τους διαχειριστές των περιπτέρων που είχαν στηθεί στο ξέφωτο του Αλφειού. Στόχος των διοργανωτών το Eco Fest να καθιερωθεί ως μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας διαφορετικής αντίληψης στη σχέση μας με τη φύση, αλλά και μια πρόταση πολιτιστική, πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και πρόταση εναλλακτικής διατροφής. Πολύ περισσότερο σήμερα, σε μια εποχή όξυνσης της βίας και των ξενοφοβικών συνδρόμων, οι ανοιχτοί ορίζοντες του Eco Fest είναι η καλύτερη απάντηση φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά και εμπνέοντας για το διαφορετικό.
Το Φεστιβάλ περιελάμβανε ένα πλήθος δραστηριοτήτων τις οποίες υποστήριξαν και προώθησαν με την συμμετοχή και την παρουσία τους περιβαλλοντικές, φιλοζωϊκές και εθελοντικές ομάδες και σύλλογοι με την λειτουργία εργαστηρίων ανακύκλωσης υλικών και δημιουργίας. Στο ψυχαγωγικό κομμάτι του Φεστιβάλ το βράδυ του Σαββάτου κυριάρχησαν οι μουσικές από ομάδα τοπικών dj` s (με την υπογραφή της Dance Wonderground Productions) ενώ την Κυριακή οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες από τρία τοπικά μουσικά σχήματα.
Φορέας διοργάνωσής του ήταν η Ομάδα Υποστήριξης Eco Pyrgos, η οποία επέλεξε τον χώρο πραγματοποίησης του Eco Fest προκειμένου να δώσει τέλος στη «χρησιμοποίησή» του ως σημείου παράνομης εναπόθεσης κάθε είδους απορριμμάτων -με τη συνδρομή του Δήμου Πύργου- με αποτέλεσμα και την αισθητική του αναβάθμιση.
Τέλος να σημειώσουμε ότι το φιλόξενο φυσικό τοπίο του Eco Fest χθες Κυριακή έγινε τόπος «συνάντησης» δεκάδων μελών Ποδηλατικών Συλλόγων μιας και αποτέλεσε σημείο λήξης ποδηλατοβόλτας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ποδηλάτες.
Στο Eco Fest συμμετείχαν:
- Eco Πύργος
- Εθελοντική Δράση Πύργου
- Ομάδα «Μετάβασης» Ήλιδας
- Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου - «Πελίτης» Αρχ. Ολυμπίας
- «Υδροναύτες» (Παράρτημα Νομού Ηλείας)
- Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη»
- Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης - Αρχαίας Ολυμπίας
- «Deep Greece», Εικόνα-Βίντεο-Ήχος
- Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου
- Περιβαλλοντική και Ποδηλατική Ομάδα Καλυβακίων

















