Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Περιβάλλον

Λιγότεροι ρύποι εξαιτίας της κρίσης!

Λιγότεροι ρύποι εξαιτίας της κρίσης!
Αναπάντεχη συνέπεια λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας είναι ο περιορισμός της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας. Εξαιτίας της λιγότερης ενέργειας
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

που καταναλώνουν πλέον οι Ελληνες, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έχουν μειωθεί κατά το ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό του 12,3% την τελευταία τετραετία, σε ολόκληρη τη χώρα!

Έρευνα της εταιρείας Helesco για το 2010, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, δείχνει ότι την περασμένη χρονιά οι Ελληνες, σε κάθε γεωγραφική περιφέρεια της χώρας, παρήγαγαν εξαιρετικά μικρότερο όγκο CO2, γεγονός που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνδέεται απόλυτα με τις... περικοπές στην κατανάλωση ηλεκτρισμού που έχει αναγκαστεί να κάνει κάθε νοικοκυριό λόγω κρίσης και όχι στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών περιορισμού της ρύπανσης.

Συγκεκριμένα, το 2007, από τη χώρα μας εκπέμφθηκαν συνολικά 63,6 εκατομμύρια τόνοι CO2. Το 2010, οι εκπομπές που κατέγραψε η έρευνα της WWF ήταν σαφώς μειωμένες, καθώς ανήλθαν σε 55,8 εκατομμύρια τόνους.

Μάλιστα, μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, η μείωση της εκπομπής ρύπων λόγω του περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης σε κάποιες περιφέρειες της χώρας άγγιξε το 20% ή το 25%!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24 300x300
vlaxantoni pop xmas24