Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Περιβάλλον

Την Τρίτη ξεκινάει "πραγματικά" το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Την Τρίτη ξεκινάει "πραγματικά" το φθινόπωρο στην Ελλάδα
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Αύριο βράδυ, στις 23:02 ώρα Ελλάδας, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο. Όμως, σύμφωνα με τον επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο, στην Αθήνα η ίση μέρα-ίση νύχτα θα συμβεί λίγα 24ωρα αργότερα, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια την ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας, η «ισοπαλία» μέρας-νύχτας συμβαίνει μόνο στους τόπους που βρίσκονται ακριβώς πάνω στον γήινο ισημερινό. Στις άλλες περιοχές που βρίσκονται είτε πάνω είτε κάτω από τον ισημερινό, η ίση μέρα-ίση νύχτα συμβαίνει μερικές ημέρες πριν ή μετά, ανάλογα το σημείο που βρίσκονται.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχύει και για την Αθήνα, η οποία βρίσκεται 38 περίπου μοίρες βόρεια του ισημερινού. Έτσι, η αρχή του φθινοπώρου για την Αθήνα και για ολόκληρη τη Γη θα ξεκινήσει, όταν ο Ήλιος θα φτάσει στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο στις 23:01:01 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου. Όμως η ίση μέρα-ίση νύχτα για την Αθήνα θα συμβεί στις 26 Σεπτεμβρίου, όταν η ημέρα θα έχει διάρκεια 11:59:30, ενώ η νύχτα θα έχει διάρκεια 12:00:30.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας