Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου μας συμφέρει – Με εντολή Ερντογάν πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου μας συμφέρει – Με εντολή Ερντογάν πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Για το ελληνοαιγυπτιακό σύμφωνο επέμεινε στη θέση ότι η Ελλάδα δεν θέλει το διάλογο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους, «σύμφωνα με πληροφορίες μας τα θαλάσσια σύνορα που καθορίζει το Κάϊρο δεν παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα μας. Όμως είναι ξεκάθαρο πως ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας από την πλευρά της Ελλάδας παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στις κινήσεις του Ορούτς Ρέις, δήλωσε ότι: «Με την εντολή του προέδρου μας τα πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή. Έτσι, όπως φαίνεται, έχουν γίνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης κι αυτό ουσιαστικά ενισχύει τις θέσεις μας».

Για το ελληνοαιγυπτιακό σύμφωνο επέμεινε στη θέση ότι η Ελλάδα δεν θέλει το διάλογο.
«Αυτή η συμφωνία (Ελλάδας-Αιγύπτου) μας συμφέρει, διότι κανένας δεν μπορεί να μας πει πως προκαλούμε ένταση, κανένας δεν μπορεί να πει να μην πάμε στις περιοχές αυτές. Κανένας δεν μπορεί να πει οτιδήποτε στις έρευνες και γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Και όλοι είδαν πως η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο», ανέφερε.
Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: ΑΠΕ/EPA/BORISLAV TROSHEV

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας