Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Ελληνοτουρκικά: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσαβούσογλου με Μητσοτάκη

Ελληνοτουρκικά: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσαβούσογλου με Μητσοτάκη
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Πώς αποτιμά το Μέγαρο Μαξίμου τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11.

Μαξίμου για συνάντηση Μητσοτάκη – Τσαβούσογλου: Βούληση για θετική ατζέντα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, και διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για προώθηση θετικής ατζέντας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσαβούσογλου, μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών για τη συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. Οι δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Η θέση της Αθήνας

Κατά τις σημερινές συναντήσεις αναμένεται να ιχνηλατηθεί το έδαφος μιας ενδεχόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. Η Αθήνα προσέρχεται στις συναντήσεις με την ελπίδα βελτίωσης των ελληνοτουρικών σχέσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο των καταγγελιών του Τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ κατά της τουρκικής κυβέρνησης για ανοιχτές διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και παρεμπόριο και τις προειδοποιήσεις του εναντίον του Ερντογάν ότι θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις, αλλά και των διεθνών επικρίσεων κατά της Τουρκίας για μη τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Πηγή: Εthnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος