Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Πιερρακάκης: Ο απολογισμός του για τα τρία χρόνια στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πιερρακάκης: Ο απολογισμός του για τα τρία χρόνια στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

«Υλοποιώντας τη στρατηγική μας, φέρνουμε την Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τον απολογισμό των τριών χρόνων στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε μέσα από ένα βίντεο που δημοσιοποίησε στα social media ο Κυριάκος Πιερρακάκης. «Υλοποιώντας τη στρατηγική μας, φέρνουμε την Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή. Τρία χρόνια Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - τρία χρόνια ο πολίτης στο επίκεντρο», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως σημειώνεται στο βίντεο μέσω της δημιουργίας του Gov.gr «το κράτος έγινε πιο φιλικό προς τον πολίτη»: - οι ψηφιακές συναλλαγές αυξήθηκαν από 8,8 εκατ. το 2018 σε 567 εκατ. Το 2021 - Πάνω από 200 εκατ. έγγραφα έχουν εκδοθεί ψηφιακά μέσω του gov.gr - Κάθε πολίτης απέφυγε κατά μέσο όρο περισσότερες από 60 ουρές τον χρόνο Παράλληλα αναβαθμίστηκαν οι τηλεπικοινωνίες μέσω του 5G και της μετάβασης σε οπτικές ίνες. Όπως αναφέρεται στο βίντεο, μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια δημιουργήθηκε το ψηφιακό σύστημα εμβολιασμού μέσω του emvolio.gov.gr και η Ελλάδα «καθιέρωσε από τους πρώτους στην Ευρώπη το ψηφιακά πιστοποιητικά Covid». Παράλληλα αναβαθμίστηκαν οι διαδικασίες Υγείας μέσω της άυλης συνταγογράφησης και της εφαρμογής My Health ενώ ενισχύθηκαν τα ψηφιακά προγράμματα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων. Ακόμη παραδόθηκε, μέσα σε έξι μήνες, σε πλήρη λειτουργία το 112 και σημιεώνεται: «Δημιουργήσαμε τις συνθήκες για τη μετάβαση σε μία ψηφιακή Ελλάδα».

Υλοποιώντας τη στρατηγική μας, φέρνουμε την Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή.

Τρία χρόνια @MinDigitalGr - τρία χρόνια ο πολίτης στο επίκεντρο.@th_livanios @christopoulosgr @DimosthenisAnag @staverisT @ktpae @grnet_gr @idikagr pic.twitter.com/LCERtNi09U

— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) July 9, 2022
Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας