Την διαβεβαίωση ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης ή μεταφοράς του τμήματος του ΤΕΙ Πύργου, έλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας, Εφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, σε κατ΄ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Λοβέρδο στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Η βουλευτής ενημέρωσε για ακόμα μια φορά τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΙ και έθεσε επιτακτικά τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τόσο την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ, όσο και την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα:
• μετέφερε την αγωνία για το φημολογούμενο, με βάση και τα κριτήρια που θέτει η έκθεση της ΑΔΙΠ, κλείσιμο του ΤΕΙ Πύργου ή τη μεταφορά του στην Πάτρα.
• ζήτησε την άμεση ενίσχυσή του με διδακτικό και διοικητικό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του.
• μετέφερε επίσης την αγωνία των φοιτητών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους αλλά ακόμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία της ορκωμοσίας τους με αποτέλεσμα να παραμένουν μετέωροι όσον αφορά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
• έθεσε το πρόβλημα ότι εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει εγκριθεί πρόγραμμα σπουδών από την κοσμητεία της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην εκπαιδευτική λειτουργία του τμήματος.
Ο υπουργός, σε ο,τι αφορά την μεταφορά του Τμήματος του ΤΕΙ Πύργου, είπε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα απασχολήσει το Υπουργείο, μόνο στην περίπτωση που τεθεί με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ενώ παραδέχτηκε ότι το σχέδιο «Αθηνά» επέφερε σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία του ΤΕΙ του Πύργου!
Όσον αφορά την ενίσχυσή του σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο άμεσα. Έδωσε τη γνωστή απάντηση ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση μέσω της τοποθέτησης υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαδικασία κινητικότητας και για το θέμα της έλλειψης μόνιμου διοικητικού προσωπικού. . Επίσης, όσον αφορά το θέμα της ορκωμοσίας και της λήψης πτυχίου από τους τελειοφοίτους των τμημάτων Μουσειολογίας και Μουσειογραφίας Πληροφορικής και ΜΜΕ, αλλά και για το θέμα του προγράμματος σπουδών, απάντησε ότι δεν τα γνωρίζει και ότι οφείλει να ενημερωθεί σχετικά πριν πάρει συγκεκριμένη θέση. Η βουλευτής τονίζει ότι, παρά την κάθετη διαβεβαίωση του Υπουργού ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα κατάργησης ή μεταφοράς του ΤΕΙ Πύργου, θα βρίσκεται συνεχώς σε επαγρύπνηση τόσο για αυτό, όσο και για το ΤΕΙ Αμαλιάδας. « Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Το ζήτημα παρακολουθείται στενά από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα, μακριά από λαϊκισμούς, λεονταρισμούς και γραφικότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για την ενίσχυση των περιφερειακών τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο να αποτελέσουν άξονες οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών», δηλώνει η κ. Σαλτάρη.
Και αναφορά για τη μεταφορά των μαθητών
Στο μεταξύ με αναφορά που κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής, η Ηλεία βουλευτής βάσει των δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου ζητά ενημέρωση για το πώς θα διασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους στις ορεινές περιοχές του Νομού Ηλείας και ειδικότερα στην Ανδρίτσαινα και την Καλλιθέα.






















