Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Κωστας Τζαβαρας: Στην εκπομπή "Απαντήσεις" για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Κωστας Τζαβαρας: Στην εκπομπή "Απαντήσεις" για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Στην εκπομπή "Απαντήσεις" με την Νάνσια Κωσταρά στο κανάλι " 'Εψιλον " με θέμα την παγκόσμια κινητοποίηση για την επιστροφή των Μαρμάρων, παρευρέθηκε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας. Ο κ. Τζαβάρας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν ήγγικεν η ώρα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί. "Η άρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιστρέψει τα Μάρμαρα προσβάλλει την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά που εκπροσωπείται από αυτά τα μνημεία, τα οποία εξακολουθούν να είναι διαμελισμένα, γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου επιμένουν να μη συμβάλλουν σε αυτήν την επανένωση που θα έρθει και θα οδηγήσει στην Αναγέννηση της Μελίνας και όλων μας". Στη συνέχεια όταν η κα Κωσταρά αναφέρθηκε στην πρόταση της "Ανταλλαγής Πολιτιστικών Αγαθών" ο κ. Τζαβάρας είπε χαρακτηριστικά ότι "υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία για τους Βρετανούς μέσα από αυτήν την ανταλλαγή να λυτρώσουν την παγκόσμια κοινότητα λαμβάνοντας τα αντίγραφα των Μαρμάρων και στην θέση τους να τοποθετήσουν τα αυθεντικά", δήλωση για την οποία χειροκροτήθηκε από τους μετέχοντες στην εκπομπή. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το γεγονός της κλοπής των Μαρμάρων δεν είναι κάτι πρωτοφανές στα χρονικά της Ελλάδας, καθώς υπήρξε στο παρελθόν η αρπαγή των Ζωφόρων από το μνημείο του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας: "Από την ιδιαίτερη μου πατρίδα από τις Βάσσες, έχουν αφαιρέσει τις Ζωφόρους, από το Μνημείο του Επικούριου Απόλλωνα της Πελοποννήσου".

Στην επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας, συστάθηκε η Επιτροπή που θα διαμορφώσει την πρόταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχει και ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος