Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Φάμελλος: Να διασφαλίσει η κυβέρνηση ότι δεν θα προκύψει περαιτέρω αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα

Φάμελλος: Να διασφαλίσει η κυβέρνηση ότι δεν θα προκύψει περαιτέρω αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας από την απόφαση της Βουλγαρίας να επιβάλλει φόρο στο ρωσικό αέριο μέσω του Αγωγού Turkstream, ζήτησε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα ζητά η κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα εφαρμοστεί τέτοιος φόρος» και προσθέτει ότι «μία τέτοια εξέλιξη εξάλλου θα έρθει σε αντίθεση και με τις υφιστάμενες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου». «Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να προστατεύσει τους καταναλωτές στην Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι μόνο με αυξήσεις καθόλη την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει.

Φάμελλος: Δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης

Ειδικότερα, ο κ. Φάμελλος αναφέρει ότι «σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας θέσπισε την περασμένη Παρασκευή (13 Οκτωβρίου) έκτακτο φόρο ύψους 10,20 ευρώ/MWh στο ρωσικό αέριο που μεταφέρεται σε άλλες χώρες μέσω της Βουλγαρίας» και πως «η επιβάρυνση για τους καταναλωτές εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 20 ευρώ για κάθε μεγαβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φυσικό αέριο». Προσθέτει ότι ήδη ήταν έντονη η αντίδραση γειτονικών χωρών σε ανώτατο επίπεδο (Σερβίας, Ουγγαρίας) «που κάνουν λόγο για δραματική αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου και άρα και του ηλεκτρικού ρεύματος» και «σημειώνουν ακόμη πως με αυτήν την απόφαση τίθενται εμπόδια στην παροχή φυσικού αερίου των άλλων κρατών, ιδιαίτερα μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση», αναφέρει ο κ. Φάμελλος. Τονίζει ότι «στην Ελλάδα, πιθανή εφαρμογή του μέτρου θα έχει μεγάλη επίπτωση για όλους τους καταναλωτές εξαιτίας της επιλογής τής κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να εξαρτήσει μεγάλο ποσοστό της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας από εισαγόμενο φυσικό αέριο. Και θα λειτουργήσει προσθετικά στις αυξήσεις που αναμένονται από το ήδη υψηλό κόστος της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος των τελευταίων ημερών, που οφείλεται και αυτό σε ένα μεγάλο ποσοστό στις λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης και στη μεγέθυνση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας μας».

Πηγή: Ιefimerida.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Τρέχω και δεν φτάνω
Τρέχω και δεν φτάνω