Πολιτικά

Γαλλία: Με τη συμμετοχή Μητσοτάκη η μίνι σύνοδος Ευρωπαίων ηγετών υπό τον Μακρόν – Στην ατζέντα το ουκρανικό

Γαλλία: Με τη συμμετοχή Μητσοτάκη η μίνι σύνοδος Ευρωπαίων ηγετών υπό τον Μακρόν – Στην ατζέντα το ουκρανικό
Μέσω βιντεοσύνδεσης συμμετέχει ο Έλληνας πρωθυπουργός

Με τη συμμετοχή 20 συνολικά αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων πραγματοποιείται, μετά από πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν,η δεύτερη συνάντηση κορυφής για το Ουκρανικό.

Όπως έγινε γνωστό από τη γαλλική πλευρά, στο Παρίσι είναι παρόντες εκτός από τον πρόεδρο Μακρόν, ο πρόεδρος της Ρουμανίας Ιλίε Μπολογιάν και ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν, ενώ όλοι υπόλοιποι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, συμμετέχουν στη συνάντηση μέσω βιντεοσύνδεσης.

Στη συνάντηση μετέχουν οι πρωθυπουργοί του Καναδά, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, ενώ όλοι υπόλοιποι είναι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων χωρών της ΕΕ.

Έως το τέλος της εβδομάδας ο πρόεδρος Μακρόν θα έχει συζητήσει με το σύνολο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, ανέφεραν γαλλικές διπλωματικές πηγές.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup