Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Πάντα έλεγα ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για θέματα ασφαλείας. Είναι ώρα να πάμε από τα λόγια στα έργα, πρέπει να ξοδεύουμε περισσότερα για την ευρωπαϊκή άμυνα χωρίς περιορισμούς όσον αφορά το έλλειμμα. Θα πρέπει να εξετάσουμε και το ζήτημα της ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας.
Πρόσθεσε πως «όσο πιο αφοσιωμένοι είμαστε στην αντιμετώπιση των ελαττωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο μεγαλύτερη αξιοπιστία θα έχουμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι αναμένεται να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για κοινό δανεισμό της ΕΕ.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ο Κυριακός Μητσοτάκης απάντησε «δεν θέλουμε να μπούμε σε εμπορικό πόλεμο αλλά αν χρειαστεί η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει. Αν επιβληθούν μονομερώς δασμοί, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει ωστόσο είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει αυτό το σενάριο».
Ερωτηθείς για τους σεισμούς στη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός είπε πως «έχουμε δει ύφεση της σεισμικής δραστηριότητας. Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλω να στείλω. Κανείς δεν ξέρει το μέλλον αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η Σαντορίνη θα επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητα».