Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Φάμελλος: Σοβαρή ανησυχία από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Φάμελλος: Σοβαρή ανησυχία από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης για την ευλογιά των αιγοπροβάτων Φωτογραφία: EUROKINISSI
«Βάσιμη ανησυχία για την αμφισβήτηση της κτηνοτροφικής λειτουργίας και τη μεγάλη επέκταση της ασθένειας - Αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», λέει ο Σωκράτης Φάμελλος
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Την ανησυχία του για «την ανεπάρκεια της κυβέρνησης» στο σοβαρό πρόβλημα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα.

«Η σημερινή μας επίσκεψη στη Θεσσαλία και στον νομό Λαρίσης έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη μεγάλη επέκταση και τη διασπορά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων», δήλωσε αρχικά ο κ. Φάμελλος, τονίζοντας πως «υπάρχει βάσιμη ανησυχία για την αμφισβήτηση της κτηνοτροφικής λειτουργίας σε όλη την Ελλάδα και τη μεγάλη επέκταση της ασθένειας, που δείχνει την αδυναμία της Πολιτείας και του σχεδίου της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα».

{https://www.youtube.com/watch?v=ItoMrLaK-mo}

«Έχουμε συνολικό σχέδιο με βάση την επιστήμη και τις ανάγκες της χώρας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως η «η απαίτησή μας είναι πρώτα απ’ όλα να μην υπάρχει έλλειμμα στην κτηνοτροφική λειτουργία. Άρα, η Πολιτεία οφείλει να επιταχύνει τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις που έχει στις αποζημιώσεις».

Και σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει «ένα οργανωμένο σχέδιο, το οποίο προφανώς δεν μπορεί να είναι δέκα ημερών, αλλά χρειάζεται μια σοβαρή παρέμβαση που να στηρίζεται στην επιστήμη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς κτηνιάτρους και ισχυρή στήριξη της βιοασφάλειας και όλων των εργαλείων που πρέπει να έχουν δίπλα τους οι κτηνοτρόφοι», εξήγησε, προσθέτοντας πως «σαφέστατα πρέπει να υπάρξουν μέτρα από τώρα, για να μην αμφισβητηθεί το κτηνοτροφικό κεφάλαιο της Ελλάδας».

«Έχουμε σοβαρή ανησυχία από την ανεπάρκεια που μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ότι έχει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να είναι εργαλεία ενός επικοινωνιακού σχεδίου όλα αυτά που ανακοινώνονται μέχρι στιγμής.Χωρίς να υπάρχει ισχυρή στήριξη, με διπλασιασμό των κτηνιάτρων και οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων, δεν μπορεί ένα τέτοιο σχέδιο να εφαρμοστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος, σημειώνοντας πως θα ενημερωθεί από την Περιφέρεια και την Κτηνιατρική Υπηρεσία, θα συναντηθεί με τους κτηνοτρόφους και, σε συνέντευξη Τύπου, θα παρουσιάσει «ένα συνολικό σχέδιο που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει, με βάση την επιστήμη αλλά και τις ανάγκες της χώρας».

Πηγή: In.gr

 
 
 

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας