Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Γεωργοπούλου – Σαλτάρη για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και το 4ο Δημοτικό Αμαλιάδας

Γεωργοπούλου – Σαλτάρη για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και το 4ο Δημοτικό Αμαλιάδας
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Ερωτήσεις που αφορούν τη λειτουργία του "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΜΕΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ" και την χρηματοδότηση αλλά και αποπεράτωση του "4ου Δημοτικού Σχολείου & Γυμναστηρίου Αμαλιάδας" κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

1. «Για τη λειτουργία του «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΜΕΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ»»

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΕΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ», τα οποία συσσωρεύτηκαν μετά τις αποφάσεις της προηγούμενης συγκυβέρνησης για συγχώνευση των Κέντρων της Ηλείας και Αχαΐας και την μεταφορά του τομέα της Πρόνοιας από το Υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας και έχουν διογκωθεί υπέρμετρα.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το ζήτημα της λειτουργίας του Παραρτήματος έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά το γνωστό ρεπορτάζ του BBC και χρήζει συνολικής εξέτασης και άμεσων αλλά και ουσιαστικών παρεμβάσεων από τη μεριά της νέας πολιτικής ηγεσίας.
Η νοσηλευτική υπηρεσία του Παραρτήματος υστερεί σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό και μετά και τις πρόσφατες μετακινήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού σε άλλες μονάδες δημιουργούνται τεράστια προβλήματα τόσο για τους περιθαλπόμενους τροφίμους όσο και για το προσωπικό. Επίσης, η μη συνεχής παρουσία ιατρού καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα για τα επείγοντα περιστατικά που πρέπει να μεταφερθούν σε κάποιο ιατρικό κέντρο.
Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΜΕΑ ΛΕΧΑΙΝΩΝ υπάρχουν ελλείψεις σε σημαντικές ειδικότητες όπως για παράδειγμα λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, κοινωνική λειτουργός, νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτών κ.ά. με αποτέλεσμα να «ιδρυματοποιούνται» οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι και να μην διασφαλίζεται το προβλεπόμενο επίπεδο παρεχόμενης περίθαλψης και φροντίδας προς τους τροφίμους.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αυξηθούν τα κονδύλια για τη διατροφή, υγιεινή, φύλαξη και διαβίωση σε ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον των ωφελούμενων και να τοποθετηθούν ιατροί σε εικοσιτετράωρη βάση. Επίσης ζητά να ενημερωθεί για το εάν υπάρχει διαδικασία διαγωνισμού για την κατασκευή 6 (έξι) soft rooms αλλά και σχεδιασμός για την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του παραρτήματος. Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά για το ποιος ευθύνεται για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το «Παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών».

2. «Αποπεράτωση 4ου Δημοτικού Σχολείου & Γυμναστηρίου Αμαλιάδας».

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σε συνέχεια των δύο προηγούμενων Ερωτήσεών (αριθμ. πρωτ. 6080/21-1-2013 και 6486/21-2-2014) για το ζήτημα της αποπεράτωσης του έργου «4ο Δημοτικό Σχολείο & Γυμναστήριο Αμαλιάδας».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτά πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή του γυμναστηρίου και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του συγκεκριμένου σχολείου το οποίο επλήγη από τον σεισμό του 2008 και για μία εξαετία λειτουργούσε σε λυόμενες αίθουσες. Ακόμα ζητά απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο για το πόσα χρήματα έχουν πιστωθεί και εκταμιευθεί προς τον Δήμο Ήλιδας μέχρι σήμερα για την αποπεράτωση του εν λόγω έργου, πόσα έχει λάβει η ανάδοχος εταιρεία αλλά και σε ποια φάση υλοποίησης έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων (εκτελεσμένες εργασίες) ότι βρίσκεται το εν λόγω έργο. Επίσης ερωτά για ποιους λόγους συνάφθηκε συμπληρωματική σύμβαση εκ μέρους του Δήμου Ήλιδας για την υλοποίηση του έργου που υπερέβαινε την εγκεκριμένη επιχορήγηση και πότε θα πιστωθεί η τελευταία δόση των 76.230 ευρώ που προβλέπεται στον όγδοο λογαριασμό..

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος