Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Κατρίνης: Πέπλο σιωπής για τα 800 εκ. ευρώ που θα δανειστεί η Ελλάδα από το SAFE και θα επιβαρύνουν κάθε Έλληνα πολίτη

Κατρίνης: Πέπλο σιωπής για τα 800 εκ. ευρώ που θα δανειστεί η Ελλάδα από το SAFE και θα επιβαρύνουν κάθε Έλληνα πολίτη
Οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής για τα 787,67 εκατ.ευρώ εξοπλισμών παραμένουν άγνωστα και αδιευκρίνιστα
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Τρεις ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση της πρότασης της Ελλάδας για τη συμμετοχή της στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα SAFE, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν δείχνει την αυτονόητη δημοκρατική ευαισθησία να ενημερώσει την Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής για τις προθέσεις, τις προτεραιότητες  και τις επιλογές της χώρας.

Οι διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής για τα 787,67 εκατ.ευρώ εξοπλισμών παραμένουν άγνωστα και αδιευκρίνιστα, ενώ παρά τις επίμονες εκκλήσεις του ΠΑΣΟΚ για έγκαιρη συνεδρίαση και ενημέρωση των αρμόδιων επιτροπών, αυτό δεν συνέβη μέχρι σήμερα.

Το ερώτημα είναι γιατί έχει απλωθεί αυτό το πέπλο σιωπής για το σημαντικό αυτό ζήτημα, για τα 800 εκατομμύρια ευρώ που θα δανειστεί η χώρα και θα επιβαρύνουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Προφανώς, γιατί η οποιαδήποτε συζήτηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλεί ενόχληση στην κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ναι, η εθνική άμυνα αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα. Οι δαπάνες, όμως, για την ενίσχυση της πρέπει να διέπονται από διαφάνεια και λογοδοσία.

Αν η ιδιοκτησιακή αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα και το κράτος, θέλει να μας επιβάλλει τη διαχείριση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση της Βουλής , για το ΠΑΣΟΚ αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές στο συγκεκριμένο ζήτημα, η διαφάνεια είναι πράξη πατριωτισμού και προϋπόθεση συναίνεσης.

Καλώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει, άμεσα, την Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής για το πρόγραμμα SAFE .                      

(Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος