Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

ΕΛΑΣ: Η κυβέρνηση μας προετοιμάζει για δραματική μείωση εκπαιδευτικών;

ΕΛΑΣ: Η κυβέρνηση μας προετοιμάζει για δραματική μείωση εκπαιδευτικών; Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Παίρνει κάτω από τη βάση στην αξιολόγηση
Up & High Media & Productions
Up & High Media & Productions
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Σφοδρή κριτική ασκεί η ΕΛΑΣ στο υπουργείο Παιδείας που «επαίρεται» για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά τα στοιχεία που παρουσιάζει αποκαλύπτουν ότι λιγότεροι δάσκαλοι και καθηγητές θα μπουν φέτος στις σχολικές αίθουσες.

Τα «μαθηματικά δεν βγαίνουν» σχολιάζει δηκτικά με ανακοίνωσή του ο τομέας Παιδείας της ΕΛΑΣ και επισημαίνει ότι «η πολιτεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς το εκπαιδευτικό σύστημα και στην αξιολόγηση παίρνει κάτω από τη βάση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Επαίρεται η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Παιδείας κ. Παπαϊωάννου ότι θα κάνει 5.487 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και ταυτόχρονα εξαγγέλλει την πρόσληψη του 80% των αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών που μας ανακοινώνει ότι θα είναι 30.000, με την υπόσχεση ότι θα βρίσκονται την 11η Σεπτεμβρίου στα σχολεία.

Να επισημάνουμε στον κ. Υφυπουργό ότι η λειτουργία των σχολείων αρχίζει την 1η και όχι την 11η Σεπτεμβρίου. Η απουσία εκπαιδευτικών από την αρχή λειτουργίας του σχολείου δυσχεραίνει τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου. Κατανοεί ότι με αυτή την πρακτική η πολιτεία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της προς το εκπαιδευτικό σύστημα και στην αξιολόγηση παίρνει κάτω από τη βάση;

Υπάρχουν όμως πιο ανησυχητικά ζητήματα που προκύπτουν από τις ανακοινώσεις αυτές.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τη σχολική χρονιά 2025-2026 προσλήφθηκαν σχεδόν 48.000 αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί και παρόλα αυτά υπήρχαν πολλά κενά στη γενική και ακόμα περισσότερο στην ειδική εκπαίδευση, με τα τεράστια κενά στην παράλληλη στήριξη, δημιουργούνται προβληματισμοί και ανησυχίες.

1.Μήπως μας προετοιμάζουν για δραματική μείωση των προσλήψεων; Αν ο κ. υφυπουργός μας εξαγγέλλει ότι οι 30.000 αναπληρωτές/τριες αποτελούν το 80% των προσλήψεων που θα γίνουν συνολικά, τότε -με απλά μαθηματικά- προκύπτει ότι ο τελικός αριθμός αναπληρωτών/τριών θα είναι κατά πολύ μικρότερος από πέρυσι. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας ανακοινώνουν ότι οι αναπληρωτές/τριες θα είναι κατά 10.000 λιγότεροι/ες τουλάχιστον.

2.Διορίζοντας μόνο 5.487 μόνιμους/ες εκπαιδευτικούς, δηλαδή όσες και οι αποχωρήσεις, πότε θα πλησιάσουμε στην κανονικότητα ώστε οι προσλήψεις να καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο έκτακτες ανάγκες και

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Λευκή Νύχτα Πύργου 2026
Λευκή Νύχτα Πύργου 2026