Studio Μαθηματικών & Θετικών Επιστημών
Studio Μαθηματικών & Θετικών Επιστημών
Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Γεραπετρίτης για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Έχει αποσταλεί ρηματική διακοίνωση, είμαστε σε εγρήγορση

Γεραπετρίτης για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: Έχει αποσταλεί ρηματική διακοίνωση, είμαστε σε εγρήγορση Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Την αποκάλυψη ότι η Ελλάδα έχει προβεί σε ρηματική διακοίνωση προς την Τουρκία...
Φροντιστήρια Μ.Ε. Ορόσημο - Θαλής
Φροντιστήρια Μ.Ε. Ορόσημο - Θαλής
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

ύστερα από την ανακοίνωση  της Άγκυρας για τα θαλάσσια πάρκα και ότι θα υπάρξουν και άλλες ενέργειες έκανε ο υπουργός  Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας την Παρασκευή (28/8)  σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία.

Όπως είπε στη ρηματική διακοίνωση υπάρχει αναλυτική καταγραφή των λόγων για τους οποίους η θεσμοθέτηση των δύο πάρκων αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, ενώ πρόσθεσε ότι η Αθήνα έχει ενημερώσει τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

«Από την πρώτη στιγμή έχουν ενημερωθεί οι ευρωπαϊκές αρχές, οι θεσμοί γνωρίζουν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αύξηση της έντασης εκ μέρους της Τουρκίας και η Ελλάδα προτίθεται να προβεί και σε περαιτέρω ενέργειες για τα ζητήματα αυτά», τόνισε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών.

Είμαστε σε εγρήγορση

Απαντώντας δε στις αναφορές του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας ότι η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο, όχι μόνο βρίσκονται σε καθεστώς διαρκούς παρακολούθησης της κατάστασης, αλλά η ελληνική πολιτεία, για πρώτη φορά είναι ενεργώς δρώσα στη διπλωματία της, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να προέρχονται από την Τουρκία.

«Δεν παρακολουθούμε, αλλά εμείς ενεργούμε», σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Μας φέρατε στη Βουλή να απαντήσουμε για τα F-35 να μας επιστήσετε την προσοχή, F-35 δεν έχουν υπάρξει. Μας φέρατε για τον νόμο τον επικείμενο, σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες της Τουρκίας, δεν έχει έρθει. Μας φέρνετε τώρα, για τα ζητήματα των θαλάσσιων περιβαλλοντικών πάρκων, να σας επισημάνω, θα το έχετε δει, ότι δεν περιλαμβάνουν όρους και περιορισμούς, αλλά είναι συντεταγμένες οι οποίες πράγματι, επειδή βρίσκονται εκτός χωρικών υδάτων και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βρίσκονται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο».

«Όμως η ελληνική κυβέρνηση είναι εκεί, είναι παρούσα και κυρίως είναι ενεργητικώς δρώσα. Αναφερθήκατε στην ανησυχία του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ποια είναι η κυβέρνηση εκείνη, η οποία μπορεί να διαχειριστεί την οποιαδήποτε κρίση και αντιλαμβάνεται σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα, σε σχέση με την κατάσταση πριν από μερικά χρόνια», πρόσθεσε ακόμη.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος