Ο πρωθυπουργός ενημερώνει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργούς για όσα έγιναν στις Βρυξέλλες - Παράλληλα, πληροφορείται "από πρώτο χέρι" τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος
Για τις δύσκολες ώρες των συνομιλιών της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες και τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση ενημερώνει ο Αλέξης Τσίπρας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός βάζει επί τάπητος τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων των Βρυξελλών, αλλά και το τι περιμένει η ελληνική πλευρά τις επόμενες ημέρες -και, κυρίως, στο Eurogroup που προγραμματίστηκε για την Τετάρτη, στις 20:00.
Αναμένεται, παράλληλα, να ενημερωθεί από τα στελέχη και για την πρώτη εντύπωση -ήδη, οι αντιδράσεις είναι πολλές- που προκλήθηκε στο κόμμα από το περίγραμμα της συμφωνίας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα, ο πρωθυπουργός πλέον έρχεται αντιμέτωπος με το εσωτερικό του και μένει να πείσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ψηφίσουν μία συμφωνία που απέχει κατά πολύ από το προεκλογικό του πρόγραμμα.
Στελέχη του κόμματος, σε συνομιλίες που έχουν, παραδέχονται ότι πρόκειται για μία δύσκολη συμφωνία και αυτό που περιμένουν για να εκφραστούν, είναι αν θα υπάρχει διασφάλιση για το ζήτημα διευθέτησης του χρέους και λύση για της χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας, μεσοπρόθεσμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται αύριο να συνεδριάσει και η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ενδέχεται να αποφασίσει ημερομηνία για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Να σημειωθεί ότι στις Βρυξέλλες βρίσκονται ακόμα ο κ. Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσκαλώτος, μία ημέρα πριν το Eurogroup και δύο 24ωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.
Ανάμεσα σε άλλους, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστος Μαντάς, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, αλλά και ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
Πιο πριν, στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη και ο έτερος κυβερνητικός εταίρος, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε στον κ. Τσίπρα το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του.
ΜΝΙ: Συνάντηση Γιούνκερ-Ντράγκι-Λαγκάρντ και Τσίπρα αύριο στις Βρυξέλλες
Νέα συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προγραμματίζεται για αύριο στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ θα συναντηθούν αύριο στην βελγική πρωτεύουσα και πρόκειται να προσκαλέσουν και τον Αλέξη Τσίπρα στην συνάντηση αυτή.
Υπενθυμίζεται ότι για αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ είναι προγραμματισμένη η ειδική συνεδρίαση του Eurogroup για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.




















