Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Συστήνουν και πάλι επιτροπή για το Χρέος στη Βουλή

Συστήνουν και πάλι επιτροπή για το Χρέος στη Βουλή
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Στη συγκρότηση υποεπιτροπής για την απομείωση του Δημόσιου Χρέους προχωρά η Βουλή κατόπιν σχετικών επαφών με την κυβέρνηση μόλις λίγους μήνες μετά την κατάργηση της «Επιτροπής Αλήθειας» που είχε συστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την πρόταση συγκρότησης της υποεπιτροπής κατέθεσε ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μάκης Μπαλαούρας, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει ενημερωθεί για το θέμα και η κυβέρνηση. Ο κ. Μπαλαούρας ανακοίνωσε ότι στην υποεπιτροπή θα συμμετάσχουν 21 βουλευτές από όλα τα κόμματα (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από ΝΔ και έναν βουλευτή από τα υπόλοιπα κόμματα) οι οποίοι θα καλούν για ακρόαση ειδικούς και εμπειρογνώμονες προκειμένου να ερευνηθούν οι δυνατότητες απομείωσης του Δημόσιου Χρέους. Τα περισσότερα κόμματα της Βουλής δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις επί της ουσίας αλλά προέβαλαν διαδικαστικές ενστάσεις. Αντίθετα, εντελώς αρνητική γνώμη εξέφρασε το ΚΚΕ. Ο κ. Μπαλαούρας προανήγγειλε μάλιστα ότι θα ενημερωθούν για το θέμα και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Συνομιλώντας αργότερα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Μπαλαούρας υπογράμμισε ότι η νέα υποεπιτροπή σκοπεύει να αξιοποιήσει τα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας για τη διαγραφή του χρέους που είχε συγκροτηθεί επί της προεδρίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ανέφερε, όμως, ότι η υποεπιτροπή έχει πιο «ρεαλιστικούς» στόχους σε σχέση με την Επιτροπή Αλήθειας καθώς στοχεύει στην απομείωση και όχι στη διαγραφή. Επίσης σημείωσε ότι τον πρώτο ρόλο θα τον έχουν οι βουλευτές και όχι οι εμπειρογνώμονες όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή έχει ήδη συγκροτήσει και νέα επιτροπή Γερμανικών Αποζημιώσεων στα πρότυπα των πρωτοβουλιών της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

vlaxantoni pop xmas24
Το Μαγειρείο της Σόνιας
Το Μαγειρείο της Σόνιας