Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Απάντηση του υπουργείου Υποδομών για το δρόμο Τρίπολη - Βυτίνα - Ολυμπία - Πύργος

Απάντηση του υπουργείου Υποδομών για το δρόμο Τρίπολη - Βυτίνα - Ολυμπία - Πύργος
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Θάνος Καράμπελας - Ελαιοκομικό Μητρώο
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην ερώτηση της Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη με θέμα "Άμεση παράδοση του τμήματος Λιναριά – Λούβρο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Π.Ε. Ηλείας στην κυκλοφορία – Ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχ. Ολυμπία – Πύργος"

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην απάντησή του αναφέρει ότι στον προαναφερόμενο άξονα, ο οποίος ανήκει στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο, έχουν βελτιωθεί τα περισσότερα οδικά τμήματά του, ενώ βρίσκονται υπό εξέλιξη 2 συμβάσεις μελετών που αφορούν υποτμήματα και χρηματοδοτούνται πλέον από Εθνικούς Πόρους ( ΣΑΜ071- ενάριθμο έργο: 2014ΣΜ0710005).
Συγκεκριμένα:
Α) ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΡΙΠΟΛΗ – ΒΥΤΙΝΑ – ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: α) ΛΟΥΒΡΟ – ΤΡΙΠΟΛΗ – ΤΡΙΠΟΤΑΜΙΑ – ΚΟΜΒΟΣ ΗΡΑΙΑΣ (16 χλμ.) και β) ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (1,5χλμ.)
Προϋπολογισμός Μελετών: 1.643.284 € (Σύμβαση: 28-8-2007)
Όσον αφορά το υποτμήμα (α) το οποίο βρίσκεται εντός της Π. Ε. Ηλείας:
Έχουν εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες τεχνικές μελέτες ( οδοποιίας, περιβαλλοντικές, υδραυλικών, προμελέτες τεχνικών, κτηματολόγιο κλπ.). Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ανανεώθηκε μέχρι το τέλος του 2025 και το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής είναι 134εκ.
Επιπλέον στην παρούσα φάση οι Υπηρεσίες του Υπουργείου συντάσσουν Τεχνικό Δελτίο Έργου με σκοπό την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και των υπολειπομένων οριστικών μελετών των τεχνικών έργων, της μελέτης σήμανσης-ασφάλισης και των μελετών Η/Μ τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στο συμβατικό αντικείμενο των τρεχουσών συμβάσεων.
«Με τη σύνταξη των πιο πάνω μελετών θα υπάρξει πλήρης ωριμότητα για την υλοποίηση των έργων.» αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο.
Όσον αφορά το οδικό τμήμα «Λιναριά – Λούβρο» το Υπουργείο Υποδομών δηλώνει αναρμόδιο καθώς το εν λόγω τμήμα κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / ΔΕΚΕ Πατρών (νυν Δ/νση Τεχνικών ‘Εργων Περιφ. Δυτ. Ελλάδας).
Συνεπώς αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια της ενημέρωσης της Βουλής και των πολιτών με την απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το συγκεκριμένο οδικό τμήμα.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος
Κομιώτης Ιωάννης Γυναικολόγος