2,3 εκ. ευρώ κατατέθηκαν χθες από τον ΕΛΓΑ σε Ηλείους παραγωγούς
Αποζημιώσεις ύψους 2.353.673,89 ευρώ κατέβαλλε χθες ο ΕΛ.Γ.Α. σε δικαιούχους παραγωγούς του νομού Ηλείας, των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα ασφαλιστικά καλυπτόμενα αίτια κυρίως μέσα στο 2016 αλλά και το 2017. Μάλιστα ο νομός Ηλείας με βάση την κατάταξη, έλαβε το δεύτερο υψηλότερο ποσόν αποζημιώσεων σε όλη τη χώρα με πρώτο τον νομό Ημαθίας.
Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό χθες από το γραφείο τύπου του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει σε αποζημιώσεις για τον καύσωνα, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας ακόμα και κάτω των 40ο Κελσίου για όλα τα προϊόντα που έχουν «καεί» και όπως είναι γνωστό στην Ηλεία οι ζημιές ήταν μεγάλες. Υπάρχει ωστόσο ενημέρωση ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ έχουν ήδη αρχίσει το έργο των εκτιμήσεων βάσει των αναγγελιών για ζημιές που έγιναν αυτές τις μέρες από τον καύσωνα.
Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών χθες, ανά κοινότητα και δήμο της Ηλείας έχουν ως εξής:

















