Studio Μαθηματικών & Θετικών Επιστημών
Studio Μαθηματικών & Θετικών Επιστημών
Παρράς Euronics
Παρράς Euronics
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Silk Oil Παρασκευόπουλος
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis
Πολιτικά

Μπαλαούρας: Να στεγαστεί το Σχολείο Πανόπουλου σε αξιοπρεπή χώρο

Μπαλαούρας: Να στεγαστεί το Σχολείο Πανόπουλου σε αξιοπρεπή χώρο
Σύλλογος Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Palso
Σύλλογος Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Palso
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Noesis

Ανοιχτή Επιστολή Μπαλαούρα στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Κύριε Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζεται και μάλιστα το έχετε εκφράσει δημοσίως, στέκομαι αρωγός των δίκαιων και σοβαρών αιτημάτων του Δήμου σας, καθώς και των άλλων Δήμων του Νομού μας, χωρίς να εξετάζω την κομματική προέλευση τους, όπως και οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με ότι γινόταν με τις παλιές κυβερνήσεις και κόμματα.
Αυτή η στάση μου επιβάλλει σε εμένα να διεκδικώ, και μάλιστα δημοσίως, από τους Δήμους την επίλυση ζητημάτων που μου θέτουν πολίτες και αφορούν ζωτικά προβλήματα τους που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες σας.
Ένα από αυτά είναι το Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου του Δήμου σας, στο οποίο φοιτούν 60 μαθητές,από 10 χωριά της περιοχής,αλλά στεγάζεται σε ένα αντιεκπαιδευτικό-παμπάλαιο κτήριο 80 χρονών. Από τις έξι αίθουσές του, οι δύο είναι λυόμενες, ενώ άλλες δύο, καθώς και το εργαστήριο Η/Υ, βρίσκονται στο δημοτικό ιατρείο, πράγμα που, επιπλέον, σημαίνει ότι τα παιδιά καθημερινά διασχίζουν με μεγάλο κίνδυνο τον κεντρικό δρόμο Πανόπουλου – Πύργου.
Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον αρμόδιο μηχανικό του Δήμου, διαπιστώθηκε ότι το πρώην δημαρχείο διαθέτει επτά έτοιμες αίθουσες, τουαλέτες, εσωτερικές σκάλες, γραφεία, ακόμα και στεγασμένο χώρο που θα μπορούσε να διαμορφωθεί σε γυμναστήριο. Δεδομένου ότι σήμερα στο χώρο αυτό λειτουργεί μόνο το ΚΕΠ, με μόνο2-3 υπαλλήλους, η υπηρεσία εύκολο και λογικό είναι να μεταφερθεί είτε στο υπάρχον σχολείο είτε στο δημοτικό ιατρείο, ελευθερώνοντας το χώρο και διευκολύνοντας τη μεταφορά του σχολείου εκεί. Η άμεση μεταφορά του σχολείου θα σημάνει την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και την αξιοπρεπή παιδαγωγική προσφορά στους μαθητές της απομακρυσμένης αυτής περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση, όταν οι συνθήκες αλλάξουν και επαναφερθεί η προηγούμενη δημοτική ενότητα, το κτίριο θα επαναχρησιμοποιηθεί ως δημαρχιακό μέγαρο.
Ευελπιστώντας στην επίλυση του κοινωνικού αυτού θέματος
Σας ευχαριστώ
Μάκης Μπαλαούρας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Καλλιόδης Κωνσταντίνος Γυναικολόγος

Φροντιστήριο Επίκεντρο
Φροντιστήριο Επίκεντρο