Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας, άρχισαν οι εργασίες του διήμερο 9ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στην Πάτρα, με θέμα την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΥΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» .
Στην αίθουσα το τερματικού σταθμου Β1 στο νέο λιμάνι της Πάτρας, παρόντες είναι οι Υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου. Εντός της ημέρας, πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη και γραμματείς Υπουργείων θα μιλήσουν σε εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου.
Πληθώρα αιτημάτων και άμεσων διεκδικήσεων μετέφερε κατά την ομιλία του, από το βήμα του Συνεδρίου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, εκφράζοντας παράλληλα κριτική στην Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα ο κ. Πελετίδης, αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων στο Φλόκα Αχαΐας, στην επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στην διαχειρστική λειτουργία του φράγματος του Πείρου, στην επίσπευση λύσης των νομικών εμπλοκών που καταγράφονται στο θέμα της παραχώρησης του Θαλάσσιου μετώπου, σε διαφορετιή περίπτωση ο Δήμος θα προχωρήσει στην αξιοποίηση του αυτοβούλως, όπως έγινε και στην περίπτωση της δημιουργίας του Νότιου Πάρκου της Πάτρας.
Αναφορικά με την διέλευση του τρένου στην Πάτρα, ο κ. Πελετίδης τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση αφού δεν υπάρχει προθεση για περιμετρική διέλευση, ζητάμε την πλήρη υπογειοποίηση του.
Επιπλέον ο κ. Πελετίδης ζήτησε την στήριξη της Πάτρας, για την διεκδίκηση της διοργάνωσης των Παράκτιων Αγώνων και την παραχώρηση της έκτασης στο Ριγανόκαμπο, για την κατασκευή Βόρειου πάρκου.